Old dutch news/info NL

Voor het laatste en meest recente nieuws, zie onze homepage (button hierboven: “Home“). Vanaf juni 2012 (dus al heel lang) is ons nieuws louter in het Engels, te vinden op onze homepage. Sorry Hollanders! 🙂
Hieronder vind je ons oude nieuws (van onze oude website, en dus ook met een oud letertype) in het Nederlands. Hoe verder je naar beneden scrollt, hoe dieper je het bandverleden induikt:

08-05-2012 directe link naar recensie Chabliz:

www.amazon.co.uk/product-reviews/B0002NC742/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1

08-05-2012 Toprecensie Chabliz’ “Nightporter” op Amazon

Nieuwe recensie op Amazon.com: www.amazon.co.uk/Nightporter-Chabliz/dp/B0002NC742/ref=cm_cr_pr_product_top

06-05-2012 Chabliz zoekt gitarist m/v

Chabliz zoekt gitarist m/v Popnoirband Chabliz is op zoek naar een vrij eclectisch spelende, ambitieuze gitarist van niveau, die in veel verschillende stijlen kan spelen, zowel akoestisch als electrisch, varierend van akoestische singer-songwritermuziek tot gothic-metal en (stevige) rock. Hij of zij moet in staat zijn om altzang te begeleiden en dus bereid om in lastige toonsoorten te spelen. De cd is net af en wordt komende herfst/ winter gereleased. Doel: regelmatig optreden en aan nieuw, eigen repertoire werken, waarbij je inbreng welkom is. We zoeken een gitarist (m/v) die goed kan samenwerken, zowel dienend als solerend kan optreden en wil gaan voor het geheel i.p.v. de som der delen. Ambitie is belangrijk, we hebben grote plannen met onze muziek. Het is dus zaak om veel tijd te kunnen steken in de band. Overige steekwoorden: duurzaamheid, loyaliteit, energie, ervoor willen gaan. Wij bieden: eigen studio, ambitie, kwaliteit, ervaring, originaliteit, plus: zie bovenstaande woorden. We spelen grotendeels eigen repertoire. Momenteel repeteren we in Rotterdam, op de zondagavond. We weten nog niet of we “voor eeuwig”op deze locatie zullen oefenen. De bandleden wonen in Rotterdam, Voorburg / Den Haag, Leiden en Amstelveen. Tot op heden werkten we (o.a. voor ons nieuwe album) met gastgitaristen, maar omdat de gitaar in ons nieuwe repertoire een veel belangrijker plaats inneemt dan voorheen, zijn we nu echt op zoek naar een vaste gitarist. Stuur ons s.v.p. een email of bericht als je interesse of vragen hebt. Je kunt dit bericht delen met vrienden of collega’s waarvan je denkt dat ze interesse zouden kunnen hebben.

06-05-2012 chabliz op iTunes, Amazon, Spotify, etcetera

http://itunes.apple.com/us/album/nightporter-single/id524293517

26-04-2012 optreden 6 juli a.s.

Op vrijdagavond 6 juli a.s. treedt Chabliz op in muziekcafe JW te Rotterdam (Hoogstraat 16). Het wordt één van de eerste try-out optredens voor de aanstaande cd-release van komende herfst.

18-04-2012 Chabliz-song geselecteerd door the Songwriters network

The Songwriters network is een indie-radiostation in de USA. Zij hebben “Nightporter”van Chabliz geselecteerd om te draaien op hun radiostation.

18-04-2012 Link to indiecastle, international alternative internetradio:

je nee je neus was echt rood kleurgeedit.jpg
View Chabliz
at IndieCastle-The Throne For Independent Music

05-04-2012 Dont believe

Onze “Don’t Believe” is geselecteerd door the new Music Tampa Bay podcast van David Kemler, een A&R middleman in de USA ! 🙂 Chabliz-zangeres petra de Winter heeft dit nummer lang geleden geschreven in Kopenhagen, samen met de deense gitarist Henrik Olsen. Recentelijk is het nummer opnieuw opgenomen met Chabliz. Henrik speelt daarop de gitaar.

05-04-2012 Plaatje aanvragen

Het is mogelijk om het Chabliz-liedje op de radio aan te vragen via: http://www.underworldmixradio.com Je kunt per internetadres maximaal vijf keer per dag een request doen. Meestal duurt het een minuut of tien voordat het lied dan ook daadwerkelik gedraaid wordt (het hangt ervan af hoeveel requests ervoor al zijn ingediend).

04-04-2012 Chabliz gedraaid op UnderWorld MixRadio

Vanaf aanstaand weekend wordt Chabliz (Nightporter) de komende weken gedraaid op UnderWorld MixRadio, een amerikaanse rockzender. Deze zender is heel makkelijk te vinden op iTunes – Alternative Rock – UnderWorldmixRadio. Ook op het internet is deze zender te vinden. De zender maakt deel uit van een groep radiozenders, die uitzenden in 20 landen. Er luisteren 100.000 mensen naar.

24-03-2012 Chabliz op Maximum Threshold Radio Show

Vannacht zal Chabliz op deze radiozender gedraaid worden ! :-)) 8.00 -11.00 p.m. EST-time (Eastcoast USA). De link naar deze hardrock-en metalzender is http://maximumthreshold.net We zijn erg blij dat onze nummers “Nightporter”en “Moon”zijn uitgekozen door deze internationale hardrock- en metalzender. Op zaterdagavonden (Greenwich-time: -nachten) wordt deze radioshow beluistert door meer dan 250.000 luisteraars wereldwijd ! 🙂

19-03-2012 ongewenste reclame

Bij deze onze excuses voor de ongewenste groupon -reclames die je als pop-upsite erbij krijgt wanneer je onze site bezoekt. Nee, we worden er niet voor betaald. Dat zouden we ook niet willen. Een reclamebureau heeft blijkbaar onze site gehackt en ervoor gezorgd dat je deze ongewenste reclames krijgt. We proberen het probleem asap te verhelpen. Overigens is de reclame onschadelijk (doch irritant).Je kunt de pop-upsite probleemloos sluiten.

19-03-2012 oefenen

Gisteravond hebben we vijf nummers geoefend. De komende weken gaan we weer, evenals gisteren, de oefenruimte in. Intussen druppelen de fans op Facebook binnen via www.facebook.com/Chablizmusic Ook op Soundcloud stijgt de aanwas van followers gestaag. Op 7 april bezoeken we de Muzikantendag in Amsterdam. Daarnaast zijn we momenteel vrij actief op Sonicbids.

13-03-2012 Mijlpaal

Gisteravond is er een mijlpaal bereikt. We ( of eigenlijk: Pim en Henrik)hebben de laatste track voor het nieuwe album in Pim’s studio afgemixt: Don’t Believe. Zondagavond waren we er al gezamelijk aan begonnen. Alle tracks zijn nu gemixt en liggen reeds in de mastering studio. Op één na: dat is de mix van “the Swing”. Dit nummer wordt gearrangeerd en gemixt door Wim Oudijk. Zondag hebben we ook een remix gemaakt van “Poppies in flanders fields” en van “Imitating Angels”, omdat we voordien niet tevreden waren met de eerdere mixen. Dit geldt ook voor de mix van “Don’t believe”. De mixen zijn nu een heel stuk beter geworden. De komende weken gaat er gemasterd worden. Daarnaast moeten er optredens geregeld worden, gerepeteerd worden in de oefenruimte en er moet nog een bandfoto gemaakt worden. Verder staat er werk aan de website gepland en kan er een begin gemaakt worden met de videoclips. Een hoop werk aan de winkel dus…..

07-03-2012 mastering

Gisteren hebben we zeven van de elf mixen voor de nieuwe cd alvast naar de masteringstudio van Wim Oudijk gebracht. De rest van de mixen volgt a.s. maandag.

07-03-2012 Bio Chabliz

Op deze site is momenteel geen goede bio van Chabliz te vinden, behalve een uitgebreide engelstalige bio op het engelse deel van deze site. (de engelse homepage) Echter op onze Facebookpagina’s (scroll svp naar beneden voor de link) is ook een nederlandstalige bio te vinden (bij “info”). Eerst zie je het engelse deel, scroll je naar beneden, dan zie je vervolgens de nederlandse vertaling van de bio.

05-03-2012 mixen en masteren

Gisteren hebben we de finishing touch aangebracht in de meeste van onze mixen. Twee mixen kregen we niet goed (“Poppies in flanders fields” en “Imitating Angels” ….we hebben besloten om die twee mixen het komend weekend opnieuw op de tafel te leggen. Jammer, want de mixen zijn bijna goed, er mankeert maar één ding aan. Maar wel een belangrijk ding, teveel midhoog in zang en piano. Daardoor klinken ze scherp en het bleek onmogelijk om dit bij te schaven zonder weer ergens anders afbreuk aan te doen. De andere mixen brengen we morgen alvast naar de masteringstudio. We hebben ook de trackvolgorde bepaald. Dat ging eigenlijk heel gemakkelijk, in de loop van het proces ontstonden voor de meeste nummers al de juiste plaatsen op het album, dus dat was vooral een “inkoppertje”. We hebben nu ook een eigen Facebookpagina www.facebook.com/Chablizmusic en tegenwoordig zijn we ook actief op Sonicbids.

24-02-2012 www.facebook.com/Chablizmusic

Je kunt ons nu ook vinden op Facebook en onze pagina “liken”. We zijn bereikbaar via www.facebook.com/Chablizmusic

19-02-2012 Valentijnsavond geslaagd en mixsessie

De valentijnsavond met daarop het korte optreden van Chabliz afgelopen dinsdag is geslaagd. Theater Branoul zat vol, maar dat is niet heel erg moeilijk want het is een klein maar fijn theater. We speelden o.a. voor de allereerste keer live in Nederland het nummer “Don’t believe” van ons nieuwe album (dat nu bijna af is). Dit nummer heeft Petra vele jaren geleden al eens live gespeeld in Kopenhagen met de Deense band Bakers Behind, toen ze het liedje net geschreven had met de Deense gitarist Henrik Olsen.Een jaar geleden kreeg ze die oude opname weer toegespeeld via Facebook. We hebben het nummer opgenomen voor ons nieuwe album en speelden het 14 feb jl. voor het eerst live met Chabliz. Een foto ervan is te bewonderen op de Facebookpagina van Chabliz. Ook werd een nieuw liedje van Gerrit Vennema gespeeld, en een duistere versie van Screamin Jay Hawkins “I put a spell on you. “Bij dit laatste nummer ging het publiek echt uit z’n dak. Helaas is daar geen opname van. Morgenavond gaat Chabliz weer de studio in om de laatste track van het nieuwe album te mixen.

14-02-2012 Valentijnsavond uitverkocht ! 🙂

Valentines Night sold out ! The Valentines Night in Branoul, where Chabliz (amongst others) is playing live tonight, is sold out :-). There are only a few pitches left, but only a few, because of fire safety requirements…

09-02-2012 recensie, blog en foto’s van optreden 26-01-2012

Recensie van Chabliz-optreden 26-01 jl: “Het deed een beetje denken aan een mengsel van Robert Wyatt en Within Temptation door de uithalen die zangeres bij tijd en wijle de ruimte in slingerde” Zie voor meer en ook voor live-foto’s de volgende link naar de blog van Kees Koomen: http://blogger.xs4all.nl/chmkoome/archive/2012/01/27/725392.aspx ook te zien op onze facebook-pagina !

30-01-2012 Mastering

Tot onze grote vreugde heeft producer Wim Oudijk ons aangeboden om ons nieuwe album te masteren. Voor één van de elf nummers (“The Swing”) neemt hij ook het arrangement en de productie voor zijn rekening. We vinden het erg leuk dat hij toch nog een nummer voor ons wilde mixen. Alle andere nummers hebben we zelf gedaan / doen we zelf, in het kader van onze DIY-neigingen, én omdat Wim het ook erg druk heeft met zijn andere projecten.

30-01-2012 studioweekend

Het afgelopen weekend weer het hele weekend in de studio gezeten. We hebben drie nummers gemixt: Billie Jean, “In the flesh” en “When sirens call”. We moeten nu nog slechts één nummer mixen, het laatste nummer van de cd.

30-01-2012 Valentijnsavond

Den Haag – Toneelgroep Weerschijn organiseert: Culturele Valentijnsavond in Theater Branoul. Op dinsdag 14 februari 2012 organiseert toneelgroep Weerschijn net als vorige jaren een Culturele Valentijnsavond. Het wordt weer een avond vol toneel, literatuur en muziek, met als bindende factor: de liefde. Acteurs, dichters, schrijvers, musici en kunstminnaars uit de professionele en amateurwereld, zijn uitgenodigd om een kort optreden te verzorgen. Zo worden er (zelf geschreven) gedichten voorgedragen, wordt er een korte eenakter gespeeld en worden er liederen gezongen. Alles natuurlijk vol liefde, met liefde en over de liefde. Van de partij is de bekende muziekgroep Chabliz met zangeres Petra de Winter en zal ook zanger Fabian Schrama net als vorig jaar de sterren van de hemel zingen. Ook de jonge zangeres Layla ter Horst zal twee liederen ten gehore brengen. Vaste gasten van de Valentijnsavonden zijn de dichters Gerrit Vennema en Edith de Gilde. Ook dit jaar zullen ze voorlezen uit eigen werk. De bekende verhalenverteller Astrid Hamel (Noord Marskramer) zal weer op haar geheel eigen en boeiende wijze een verhaal vertellen. Vader en zoon Jim en Dick Keulemans dragen een zelfgeschreven verhaal voor en neerlandicus Frank de Glas zal een Zweeds liefdesgedicht voordragen (en het ook vertalen). Acteur Charles Abbing leest een liefdesverhaal voor en tenslotte zullen acteurs Stephan Geitenbeek en Gabriëlla Kraaiveld een liefdeseenakter spelen. De programmering en presentatie zijn in handen van kunsthistorica Anne Marie Boorsma. Plaats: Theater Branoul, Maliestraat 12 Den Haag. Datum/tijd: dinsdag 14 februari 2012. Inloop 19.30, aanvang voorstelling: 20.00 uur. Kosten: 9 Euro, ooievaarspas 4,50. Aanmelden en informatie: www.toneelgroepweerschijn.nl , info@toneelgroepweerschijn.nl, of 070-3822130 Voorafgaand aan de Valentijnsavond is er de mogelijkheid om een heerlijk Valentijnsdiner te gebruiken bij de buren van Branoul voor slechts 20 Euro in “1900”. Reserveren: www.1900.nu of 06-42717591

27-01-2012 Extaze avond

Gisteravond hebben we opgetreden op de Extaze avond in Pulchri Studio, bij het verschijnen van het 2e deel van het literaire tijdschrift Extaze. De Louis Quinzezaal was tot de nok toe gevuld met publiek. Er traden diverse dichters en schrijvers op, en wij zorgden voor de muziek. We speelden twee nummers van ons nieuwe album ( dat over enkele maanden verschijnt) het publiek luisterde muisstil en reageerde erg enthousiast. Er werd hard geapplaudiseerd. We speelden ‘Maybe there are some wounds” en “Flanders Fields”. Het laatste lied gaat over de eerste wereldoorlog en is erg aangrijpend. Dat bleek ook wel uit de reacties van het publiek. We hebben ook nog een paar cd’s verkocht. Wij vonden het een mooie avond, en bovendien was alles goed geregeld. Het enige minpuntje was de verkoudheid van de zangeres. Het had nog beter geklonken als zij niet één van de vele slachtoffers van de Hollandse januariverkoudheid was geweest. Maar daar valt verder weinig aan te doen.

25-01-2012 oefenruimte gezocht

de oefenruimte waar Chabliz jarenlang elke zondagavond repeteerde wordt helaas opgeheven. Momenteel zitten we nog vooral in de studio, maar binnenkort willen we de oefenruimte weer in. We zijn dus op zoek naar een nieuwe, goede, betaalbare oefenruimte in Zuid-Holland, op de zondagavonden vanaf 19 uur.De oefenruimte moet goed bereikbaar zijn met zowel de auto als het OV. Wie heeft er tips voor ons ?

25-01-2012 gastmuzikanten en mixweekend

Gitarist Marcel van Ling heeft op diverse nummers de electrische gitaar ingespeeld op onze nieuwe cd. Ook heeft hij wat recording en editing voor enkele nummers gedaan in zijn Mosound Studio. Op één nummer heeft de Deense gitarist Henrik Olsen meegespeeld (vanuit Kopenhagen). Het komend weekend gaat Chabliz een deel van deze nummers mixen. Verdere gastmusici zijn topcelliste Giselle Bentvelsen, en trompetiste Berit Janssen.We zijn heel blij en trots dat deze fantastische musici hebben willen meewerken aan onze cd. En niet te vergeten het kinderkoortje van Gudrun Blok en Anne de Ree ! We hopen volgende week te onthullen wie de mastering op zich neemt.

18-01-2012 optreden 14 februari

Op 14 februari, valentijnsdag, treden we op in theater Branoul te den Haag op de valentijnsavond van theater Weerschijn. Aanvang; 20.00 uur. Voor details; zie de agenda. We spelen drie nummers live. De rest van de avond treden er diverse dichters, musici e.d. op. Als je wilt komen, is het belangrijk om tevoren te reserveren via www.toneelgroepweerschijn.nl De vorige jaren waren deze voorstellingen al een week tevoren uitverkocht, en het aantal zitplaatsen is beperkt (plm. 75).

04-01-2012 week 52; studioweek

Wij willen vanaf deze plek iedereen een heel gelukkig 2012 toewensen ! De laatste week van 2011 hebben wij besteed aan het maken van de laatste opnames voor ons nieuwe album. in principe zijn nu alle opnames klaar, en we zijn begonnen met het mixen van zes van de elf nummers. Eindscore; zes mixen, sommigen heel goed, sommigen goed, een enkele redelijk. De komende weken gaan we de overige nummers mixen, en dan wordt het tijd voor de mastering……….

22-12-2011 kinderkoor op nieuw Chabliz album

Vorig weekend hebben we een kinderkoor opgenomen, voor één van de nummers voor de nieuwe cd, met de stemmen van o.a. de dochter van de drummer en de dochter van de zangeres. Twee uur lang hebben de kinderen diverse sporen ingezongen, en ze vonden het hartstikke leuk om te doen. Het resultaat is erg mooi geworden, en zal binnenkort te beluisteren zijn.

02-12-2011 optreden 26 januari a.s.

Op do-avond 26 januari a.s. zal Chabliz een kort optreden (van enkele nummers) verzorgen op de literaire avond van het tijdschrift Extaze (www.extaze.nl). Het optreden vindt plaats vanaf 20.00 uur in de Louis Quinze zaal van Pulchri Studio,Lange Voorhout 15, Den Haag -centrum. Er zullen nummers gespeeld worden van dichter-songwriter Gerrit Vennema,die zelf ook enkele gedichten zal voordragen. De te spelen (engelstalige) nummers zullen deels ook op de nieuwe cd van Chabliz worden uitgebracht, in een ander arrangement. Dit optreden is semi-unplugged. Op de avond zullen ook andere schrijvers en dichters voordragen uit hun werk. Ook Gerrit V. zal er een lied zingen.

18-11-2011 trompet

Dit weekend komt onze gasttrompetiste twee ultrakorte, maar wel heel belangrijke partijen inspelen 🙂 !

16-10-2011 Muzikantendag

Today we were at the Musicians Day. We listened to a nice speech from Dany Lademacher and some other good speakers. We showed our new songs to three A&R and radiomanagers. They all liked our two new songs very much and found them “beautiful” and “good”. One of them (from a big record company) told us he’s serieusly thinking about signing a deal with us. But first he has to hear some more of our …new songs of course. We still are in the middle of the recording process, so this will take time. “No problem. We have time”. “But do you still remember us then ?” “Yes, I will remember you, don’t worry. Just call me when you have a few more songs ready.” We are glad, and Pim is especially glad after his hard labour with all the mixing. The last time that we showed a mix to an A&R manager (4/5 months ago ?) we got a lot of critics on the mix. At that time the mix wasn’t ready yet. This time we passed the test, which is great. Tonight we will do some mixing on some drumtracks.

03-10-2011 Onbijt met cello

Gisteravond heeft Giselle de cellopartij ingespeeld van het nummer “Breakfast”. Met een prachtige solo in het midden. Het is erg mooi geworden. Een echte cello klinkt toch veel beter dan een gesamplede. Wat een verschil. Giselle liet haar cello zingen en het instrument ademde mee met de vocalen. Het was een mooie samenwerking, we zijn van plan die in de toekomst ook live voort te zetten. Bij de grotere concerten, bijvoorbeeld. Intussen heeft Pim een nieuwe mengtafel gekocht, met 32 sporen. Hij heeft hem samen met Ap opgehaald en geinstalleerd. Ze zeggen dat hij beter is dan de 24 sporen Mackie die hij eerst had. Op onze Facebook pagina kun je de foto’s zien.

16-09-2011 Breakfast bijna af

het volgende nummer van onze nieuwe cd is nu ook bijna af. Dat moet ook, want op 15 oktober gaan we naar de muzikantendag in Nijmegen met twee nieuwe liedjes. Breakfast hebben we, i.t.t. ‘Don’t Believe” al een aantal keer live gespeeld. We hadden er zelfs al een live opname van. Nu is er dus ook een studio opname, voor ons nieuwe album, wat volgens de planning in het eerste kwartaal van 2012 uitkomt. Deze week hebben we het nummer klaargemaakt voor de celliste, die de solo gaat inspelen.

05-09-2011 Info over Dont believe

song written by Henrik Olsen (lyrics and music) and Petra de Winter (music). Henrik Olsen plays guitar. The bandmembers from Chabliz play the other instruments Pim van Riezen, keyboards, mixing, mastering, editing, recording, Marcel peters, bass, Ap de Ree, drums and recording, Petra de Winter, vocals, editing,). the mixing is done by Pim van Riezen.License by Koda, Denmark. Singer = petra de Winter. Chabliz. originally written song. Produced by Chabliz.. Demo / premix. Part of the choirs and the guitars are recorded and edited / equalized by Marcel van Ling from the Mo Sound Studio.

05-09-2011 Dont believe

Dont believe 2011-08-30d by Chabliz

31-08-2011 Dont believe

Pim did a mix on Don’t Believe yesterday and now the song is almost ready. You are able to get a sneak peak on Sonicbids.com (underneath).

31-08-2011 Sonicbids.com

www.sonicbids.com/chabliz

01-08-2011 post holiday spirit

Yesterday we worked together again after a summer holiday. We made new plans for the next weeks and did some mixing on “Breakfast” and “Imitating Angels”. We have a few deadlines too for sending and showing new mixes to some festivals and A&R people. Soon we are able to send two songs to a guitarplayer and a celliste.

06-06-2011 Facebook

Chabliz heeft nu ook een eigen pagina op Facebook. Ga naar de pagina van Chabliz (muzikant/ band) en “like” het ! Op de facebook-pagina zijn alle foto’s, fims en opnames net zo snel te zien als op deze website. Foto’s zelfs sneller.

06-06-2011 opnames

Gisteravond “Don’t believe” ingezongen in G. Ook de koortjes. Niet heel goed bij stem. misschien moet het over, misschien niet. We gaan het zien. Pim en Ap deden de techniek.

13-05-2011 Bandvergadering

vanavond; een deel van de band eet met elkaar, om vervolgens met de hele band te vergaderen over de te volgen koers. vooral mbt ons nieuwe album in de maak. Maar ook over de nieuwe single, de gastmusici, de oefenruimte, etcetera. Verder hebben we deze week een nieuwe bastrack opgenomen.

18-04-2011 drukke lente

De afgelopen week hebben we weer veel in de studio gezeten om onze single “Don’t believe” te mixen. Met een tussenmix togen we afgelopen zaterdag naar de Muzikantendag in Utrecht en spraken daar met Erik Kross. Hij gaf ons een aantal hele goede tips over de manier waarop we ons lied het beste kunnen voltooien, vooral qua mix, en hij had een naam en een emailadres van een goeie promoter voor ons. Het was een erg zinvol gesprek, omdat Erik ons heel duidelijk “de weg wees”. We wisten al wel welke richting we op moesten, maar ook naar het Noorden gaan er verschillende wegen. Het is gaaf om te merken dat “het noorden” nu vervangen is door: “de E22”. En dat allemaal door een gesprek. Ook de rest van de muzikantendag was enerverend.

04-04-2011 Bastracks

Gisteren nieuwe bastracks opgenomen, zowel een gestreken contrabaslijn alswel een electrische baslijn.

24-02-2011 morgen wat koortjes

Morgen gaan we wat koortjes opnemen voor een nummer, geschreven samen met een gitarist uit Kopenhagen. Zaterdag doen we wat editing en premixen, zondag nemen we een paar bastracks op.

21-02-2011 studio

Chabliz doet deze weken veel studiowerk; guide vocals, drumtracks, bastracks, zelfs een guide gitaarpartij staat er al op de tracks. Gisteren hebben we weer twee drumtracks opgenomen. Het komend weekend gaan we editen en enkele bastracks opnemen. De band is productief ! Er zijn inmiddels elf nummers uitgekozen die momenteel worden opgenomen.

02-01-2011 Gelukkig nieuwjaar !

Chabliz wenst iedereen een gelukkig en gezond 2011 toe, vol inspiratie. Voor de band belooft het een goed jaar te worden. Chabliz zit momenteel in de studio, en dit jaar brengt de band haar nieuwe cd uit. Ook vanavond gaat Chabliz weer de studio in.

07-11-2010 recordings

Gisteren weer opnames gemaakt: enkele drumtracks en wat guides. Bijna alle nummers hebben nu minstens een guide. Vanavond nemen we enkele contrabastracks op, plus een of twee zangtracks.

25-10-2010 nog meer opnames

Gisteravond weer opnames gemaakt. Twee microfoons gebruikt om de sounds te vergelijken,waarvan 1 gouden MXL PS 69. Nee, we zijn geen hiphoppers en we houden ook niet van blingbling. Maar de sound is OK. Een gestreken bastrack opgenomen en een guidevocal.Volgende week verder.

10-09-2010 Drumtracks

Dit weekend gaat Chabliz enkele drumtracks opnemen. Alle nummers- op een na- zijn nu klaar om opgenomen te worden. Van ca. de helft van de nummers is er inmiddels een guidetrack. We zijn dus op schema met de opnames. Het moeilijkste en meest arbeidsintensieve werk, het mixen, moet grotendeels nog gebeuren.

03-07-2010 Chabliz nog steeds in de studio

Chabliz neemt de tijd om in het eerste kwartaal van 2011 een prachtige plaat af te kunnen leveren. Morgenavond weer de studio in, en de komende maanden nog flink opnemen en mixen. De band doet het dit jaar allemaal zelf, aangezien Pim van Riezen de opleiding muziektechnologie gedaan heeft. dat betekent ook: experimenteren met het geluid en met de juiste sound. Dat kost tijd. Zangeres Petra de Winter is daarnaast nog actief bij de kroatische electrogroep Far go Traders, en ook de andere bandleden hebben er nog bands naast. Petra de Winter doet dit jaar bovendien samen met diverse kunstenaars, musici en artiesten mee aan Allerzielen Alom, zie ook www.allerzielenalom.nl

12-04-2010 Chabliz did another recording

Chabliz heeft weer opnames gemaakt voor de nieuwe cd, waarvan de release rond januari gepland staat, in de oefenruimte, met een spiksplinternieuwe microfoon die Ap gekocht heeft, dit keer met een echt plopkapje i.p.v. een oude panty……….het wordt mooi !

10-04-2010 Chabliz bereid de repetitie en opnames van morgen voor, maar doet eerst nog even de emails….

14-03-2010 Testing the microphones for the recordings

08-03-2010 nieuwe videoclip Chabliz:

17-01-2010 Chabliz neemt nieuw album op in 2010

Chabliz werkt momenteel aan haar nieuwe album. Er zijn al enkele nummers opgenomen. Het nieuwe album zal rond de jaarwisseling worden uitgebracht. Daarnaast werkt de band aan een videoclip voor het nummer “Billie Jean”. Pianist/toetsenist (en organist)Pim van Riezen is definitief toegetreden tot de band. Pim studeerde o.a. muziektechnologie aan het conservatorium. Met Pim zijn al enkele nummers opgenomen, waaronder de gothic-achtige Michael Jacksoncover Billie Jean.

08-01-2010 Gelukkig nieuwjaar !

Via deze weg willen we iedereen een gelukkig 2010 toewensen ! Met Chabliz hebben we veel plannen en ideeen voor 2010, waarover later meer. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: er komt een videoclip van “Billie Jean”……… De verdere plannen maken we later bekend.

21-12-2009 Billie jean + interview op radio 794

Morgenavond (di 22/12) rond halfnegen wordt Chabliz-zangeres Petra de Winter geinterviewd door radiopresentator Harrie Mulder in het programma “Infomix” van radio 794. Ook wordt dan hun nieuwste plaat “Billie Jean” gedraaid. Op wo-middag rond halfvier en op do-ochtend rond halfelf gaat het programma nog eens in de herhaling, dus kansen te over om het te beluisteren. Dat kan via http://www.radio794.nl/nieuws_show.php?id=526

21-12-2009 telefoonstoring achtervolgt Chabliz

Het is heel jammer. Zat Chabliz-zangeres net met een enthousiaste programmamaker aan de telefoon, die de Chabliz-versie van Billie Jean “Magnifiek” noemde, begaf de telefoonlijn het weer ! Met dank aan de KPN. Was het nou radio 747 of heten ze anders ? Hopelijk kunnen ze ons nog bereiken, want morgenavond om halfnegen willen ze een telefonisch interview doen en het lied draaien. Vandaar dat ik nu maar even het 06-nummer geef: 06-12620283

17-12-2009 Chabliz op NCRV radio 2 in Knooppunt Kranenbarg

Chabliz op NCRV radio 2 in Knooppunt Kranenbarg De Chabliz-versie van Michael Jackson’s hit “Billie Jean” is gisteravond op prime time (halfzeven) gedraaid in het veelbeluisterde radioprogramma “Knooppunt Kranenbarg” op NCRV radio 2. Ook is zangeres Petra de Winter over de totstandkoming van dit lied geïnterviewd. Presentator Bert Kranenbarg was zeer onder de indruk van de Chabliz-interpretatie van het nummer en liet zich ontvallen dat hij niet partijdig mocht zijn, maar dat hij het eigenlijk de mooiste, of in ieder geval de meest bijzondere cover uit de (honderden) inzendingen van de top 2000 vond. Overigens had hij ze niet allemaal beluisterd, dus wie weet zit er nog ergens een andere parel tussen. Verder kreeg Petra nog de kans om wat reclame te maken voor de Chabliz-versie van Billie Jean. Een opsteker voor de band !

13-12-2009 Stemmen kan nu via onderstaande link

Chabliz heeft je stem nu hard nodig ! Stemmen kan vanaf nu tot vrijdagochtend 18 dec om 12 uur, via onderstaande link. Scroll naar beneden naar Billy Jean van Chabliz (let op: er is nog een band die hetzelfde liedje gecovered heeft ) en stem ! Dat kun je doen via de volgende link: Link to track

13-12-2009 ook via deze link kun je Billy Jean horen:

Link to track

13-12-2009 Luister via deze link naar het nieuwe liedje van Chabliz :

      1. click on this link!

11-12-2009 I put a spell on you

11-12-2009 Chabliz accepteert betalingen via Paypal

Afbeeldingen betaalmethoden

03-12-2009 nieuw liedje van Chabliz

Chabliz heeft een nieuw liedje opgenomen, in de Projuice studio van Excessive Records. Het lied is een wel hele vervreemdende ode aan popzanger Michael Jackson. Michael Jackson meets J.S. Bach. Is het een kerstplaat of een cover ? Deze kathedraalversie is te beluisteren via

      2. klik op deze link
Pim van Riezen bespeelt het orgel, Marcel van Ling (van Mosound.nl)de gitaar. Veel luisterplezier ! Het lied is eveneens te beluisteren via ongekenttalent.nl (klik door naar Chabliz) en via de my Space-stek van Chabliz.

13-11-2009 bezoek ook de my space pagina’s van Chabliz

Nieuwe foto’s, video’s, en mp3’s zijn te vinden op You Tube (toets trefwoord Chabliz in) en op onze My Space pagina: www.myspace.com/chabliz Onze zangeres heeft daarnaast ook nog een eigen My Space pagina: www.myspace.com/petradewinter

13-11-2009 Begin december komt een van de drie nieuwe nummers uit……….

Begin december komt een van de drie nieuwe nummers uit. In januari volgen de andere twee nieuwe liedjes. Het nieuwe nummer wordt o.a. uitgebracht op de OLON -compilatiecd van december. Daarop staan allemaal nieuwe liedjes die naar alle lokale radiozender van Nederland gestuurd worden. Het nieuwe nummer past goed bij de kerstsfeer van de decembermaand en past ook goed bij / in de top 2000 die aan het eind van het jaar op alle zenders te horen is. Momenteel wordt er in de studio de laatste hand aan gelegd, door producer Junior en toetsenist Pim van Riezen. De komende tijd zullen we er meer over vertellen, en het nummer natuurlijk ook laten horen………..

11-10-2009 Chabliz telefoonnummer

Chabliz is nog steeds, door KPN-storingen, slecht bereikbaar via de vaste telefoonlijn. Maar op het mobiele telefoonnummer 06-12620283 zijn we een stuk beter bereikbaar.We raden je aan om beide telefoonnummers te proberen. (070-3632870 en het 06-nummer). Sinds november zijn we weer iets beter bereikbaar, maar nog steeds niet optimaal.

25-09-2009 Chabliz in de studio

Chabliz zit momenteel in de studio om weer een nummer op te nemen. En intussen wordt het nummer dat Dany Lademacher geproduceerd heeft gemasterd. De Dutch Writers Camp is nog steeds gaande, maar in fase twee beland. We houden jullie op de hoogte. Meer info vind je op www.myspace.com/chabliz

20-08-2009 Chabliz staat nu op nummer 19

Chabliz staat nu op nummer 19 in de Dutch Songwriters Camp van Buma Stemra. Je kunt nog steeds stemmen, zelfs dagelijks vijf keer achter elkaar als je wilt, op www.dutchwriterscamp.com/nl/chabliz Wanneer de band in de toptien komt, maakt zij een goeie kans om uitgenodigd te worden door enkele van de beste (en beroemdste) songwriters ter wereld, om samen met hen enkele dagen de studio in te gaan en een paar mooie liedjes te schrijven met elkaar…………… Alvast iedereen bedankt die ons al zo ver heeft laten komen. We hebben nog even dat laatste zetje nodig om Chabliz naar de toptien te helpen.

10-08-2009 Chabliz op nr. 30 in de Dutch Writers Camp van Buma Stemra

Chabliz staat momenteel op nummer 30 van de Dutch Writers Camp, een compositiewedstrijd van Buma Stemra. Dit betekent dat de band in de top 50 staat, en daarmee een paar honderd andere bands en singer-songwriters achter zich laat. Je kunt nog steeds stemmen (zelfs dagelijks, mocht je dat willen)op www.dutchwriterscamp.com/nl/chabliz

08-07-2009 kpn telefoonstoring

Sinds een week is Chabliz telefonisch minder goed bereikbaar door een telefoonstoring van KPN. U wordt aangeraden om ons mobiel te bellen indien u ons wilt spreken de komende periode. Het telefoonnummer is: 06- 12620283. meer info over Chabliz is te vinden op: www.myspace.com/chabliz Check ook eens www.myspace.com/petradewinter de site van Chabliz-zangeres Petra de Winter.

04-06-2009 Chabliz op Jazzfestival Voorburg

Zie ook de agenda voor de exacte tijd en plaats, op za 13 juni a.s speelt Chabliz op het Voorburgs Jazzfestival, met popnoir en gothicjazz van halftwee tot halfdrie ‘s middags. (Julianaplein, Voorburg-centrum, buitenpodium, nabij de Hema, toegang gratis). Zie ook www.myspace.com/chabliz voor nieuwe livevideo’s uit Boekarest (Hardrockcafe Boekarest).

28-05-2009 Chabliz op NCRV

Morgenavond speelt Chabliz op NCRV’s Volgspot Festival, in theater de Lievekamp in Oss. (zie voor adresgegevens en tijden onze agenda op deze site). Er spelen nog zeven andere bands naast Chabliz (o.a. Tuur, Mings pretty heroes e.a., zie hiervoor ook de site van NCRV’s Volgspot). De live-optredens van al deze bands worden op zondagavond 31 mei a.s. tussen 23.00 uur en 01.00 uur uitgezonden op radio 2, in het programma “Volgspot” van de NCRV. Ook van Chabliz zullen dan een a twee livenummers op hilversum 2 uitgezonden worden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in het theater de lievekamp in Oss. Zie voor meer info o.a. www.ongekendtalent.nl en/of de site van NCRV’s Volgspot. Zie voor meer info over Chabliz plus een televisie-opname van Chabliz uit Boekarest (Roemeense staatstelevisie) ook www.myspace.com/chabliz

17-05-2009 Chabliz speelt op zomerfestival in Voorburg

Chabliz is uitgenodigd om op zaterdag 13 juni a.s. ‘s middags op het zomerjazzfestival op het (Koningin?) Julianaplein te Voorburg (ZH) op te treden. De band is beschikbaar en heeft inmiddels toegezegd. Leuk om in het Voorburgse te spelen ! Nu maar hopen op mooi weer en een goede opkomst. Meer info over exacte tijden volgt later

12-05-2009 Chabliz in Boekarest

Chabliz is op dit moment in Boekarest. En oh, wat is die stad nog steeds mooi, en de mensen zijn aardig, en de studenten m/v zijn knap, en de huizen zijn nog steeds vervallen, met veel vergane glorie. Chabliz heeft gisteravond opgetreden in het Hardrockcafe te Boekarest, en vanavond in the Auditorium Hall. En nu zit de band gezellig op het terras, met een hoop bier en wijn. Ook veel leuke collega-musici ontmoet, o.a. uit Engeland, Polen en Oostenrijk. Het optreden ging goed, vanavond was er meer publiek, gisteren ging het spel technisch beter. Er waren, zoals altijd , erg mooie momenten tijdens het concert. Het publiek was enthousiast. Soms klapte men alleen iets te vroeg, wat ook wel weer zijn charme heeft……

08-05-2009 Chabliz naar Boekarest

Het komend weekend speelt Chabliz op het Europafest / Jeunesses Musicales Festival te Boekarest in Roemenie. Er wordt op zondag opgetreden in het Hardrockcafe aldaar en op maandag staat de band in de grote Auditorium Hall. Het festival duurt een week, van woensdag t/m woensdag. De zangeres van Chabliz, Petra de Winter, zal ‘s middags ook een zangworkshop geven voor de zangstudenten van Boekarest en andere geinteresseerde (collega-) zangers (m/v). Meer info is te vinden via www.jmEvents.ro en ook via www.myspace.com/chabliz Check ook eens www.myspace.com/petradewinter voor het andere werk van de zangeres van Chabliz

11-04-2009 Henk greven gaat mee naar Boekarest maar Chabliz zoekt nog pianist voor daarna

Ex-pianist Henk Greven is bereid gevonden om mee te gaan naar het jeunesses Musicales Festival in Boekarest. Daar zijn we natuurlijk erg blij om, maar nog steeds zoekt Chabliz een gedreven pianist om de band te versterken na het festival in Boekarest. In de herfst wil Chabliz een nieuwe cd gaan opnemen, waarvoor al veel repertoire op de plank ligt. Ook is het de bedoeling, om een deel van de nieuwe cd samen met de nieuwe pianist te schrijven en te ontwikkelen. Daarnaast willen we regelmatig optreden in binnen -en buitenland. Vanaf half mei zoeken we dan ook een nieuwe pianist, en vanaf mei vinden er dus weer audities plaats. Stuur een email of bel ons als je interesse hebt, of vragen. De website van het jeunesses musicales Festival is overigens www.jmEvents.ro

27-02-2009 Chabliz zoekt nog naar pianist,ook voor tourtje Roemenie

Chabliz zoekt nog steeds naar een gedreven pianist, om de band te versterken, optredens te doen, een cd op te nemen, maar ook om mee te gaan op tour naar Boekarest, Roemenie (half mei a.s.). Zie voor meer info ook www.myspace.com/chabliz Je kunt mailen met info@chabliz.com of bellen (zie de contactgegevens op deze site).

13-02-2009 pret in studio Beaufort

Chabliz is samen met rocklegende Dany Lademacher, Eric Westrus van Marozia en pianist Henk Greven de studio in geweest. Het was een inspirerende dag, de opnames zijn goed gelukt. De komende maand gaan Dany en Petra de opname mixen. Studio Beaufort te Bovenkarspel is een heerlijke studio. De sfeer is er perfect, en vooral rock, metal en jazzmuzikanten kunnen er heel goed werken. Han, de eigenaar en technicus, begrijpt deze muzieksoorten en weet ook met welke apparatuur het geluid van de instrumenten het best tot zijn recht komt. De samenwerking tussen Dany als producer en Han als technicus verliep perfect, omdat ze beiden op een lijn zaten qua visie op geluid, en omdat Han ook een ontzettende vakidioot is. Het was een heerlijke dag. We zijn ook erg blij met de bijdrage van rock-metalgitarist Eric Westrus, die een prachtige donkere lijn onder de song gezet heeft, die de toon zet in het nummer.

30-01-2009 Chabliz uitgenodigd voor festival in Boekarest, Roemenie

Chabliz is wederom uitgenodigd door de organisatie van Jeunesses Musicales om 8 t/m 11 mei a.s. op te treden op het Europafest / Jeunesses Musicales Festival in Boekarest, de hoofdstad van Roemenie. Het is dan de vijfde keer in acht jaar tijd dat de band daar naartoe afreist om concerten te geven. Chabliz wordt gemiddeld om het jaar teruggevraagd. De band heeft in principe ja gezegd, er wordt nog wel onderhandeld over de gage, en er moet eerst een pianist worden gevonden en ingewerkt. Het gaat om optredens van drie kwartier. Chabliz zoekt nog steeds naar een pianist die de band kan versterken. De komende weken vinden er weer audities plaats. Zie ook www.myspace.com/chabliz

16-01-2009 Chabliz doet opname met Dany Lademacher

Chabliz neemt een nummer op onder leiding van producer en rocklegende Dany Lademacher. Dany lademacher is wereldberoemd geworden met de hits die hij schreef en vertolkte samen met Herman Brood. In zijn “Wild Romance”-periode was Dany de gitarist van deze legendarische band. Wie ook meespeelt met het Chabliz-nummer is hardrock-metalgitarist Eric Westrus van de band Marozia. Ex-pianist Henk Greven is bereid gevonden om het nummer in te spelen in de studio. Chabliz is nog steeds op zoek naar een nieuwe pianist, die bij de excentrieke muziek van de band past. Zie ook www.myspace.com/chabliz

09-01-2009 Gelukkig Nieuwjaar

De komende maand gaat Chabliz de studio in om een nummer op te nemen. Meer nieuws hierover volgt in een later stadium. De oude Chabliz-pianist Henk Greven hebben we bereid gevonden om dit nummer nog in te spelen. Verder gaat de zoektocht naar de pianist die bij ons past gewoon door. Er hebben zich diverse pianisten gemeld, maar er was niemand bij die bij juist die specifieke muziek van Chabliz paste. Chabliz heeft diverse plannen voor 2009, waarover later meer. Iedereen een gelukkig nieuwjaar toegewenst! Meer info plus verse foto’s van de band vind je op www.myspace.com/chabliz

17-10-2008 Chabliz doet weer nieuwe auditierondes

Chabliz houdt nieuwe auditierondes, omdat de pianist die de band zoekt nog steeds niet gevonden is. Je kunt je opgeven via email (info@chabliz.com) of telefonisch via 070-3632870. De audities en de bandrepetities vinden plaats op de zondagavonden in het centrum van Den Haag. Meer over Chabliz kun je horen en zien (mp3’s, video en foto’s) op www.myspace.com/chabliz

05-10-2008 Chabliz nu ook maandwinnaar

Chabliz is nu ook maandwinnaar van de maand september bij Volgspot van de NCRV. Bovendien is de band “Editor’s Pick” bij ongekendtalent.nl Het nummer “Nightporter” is al een paar keer op radio 2 gedraaid. De vakjury had wederom voor Chabliz gekozen omdat “deze pop-noirband een plaats verdient in de finale dankzij het lef van zangeres Petra de Winter om zich te onderscheiden van het standaard pop zangregister en hiermee een heel eigen geluid te creeeren.”

19-09-2008 Chabliz wint eerste prijs in tweede week Volgspot van ongekendtalent ncrv.nl

Chabliz wint overtuigend 2e week Volgspot Open Podium Chabliz wint overtuigend de 2e week van Volgspot Open Podium. De vakjury schreef: “De jury is erg onder de indruk v/d vocalen van deze veelzijdige zangeres. Het nummer bouwt mooi op naar een dramatische climax”. · · Chabliz laat de concurrentie ver achter zich in deze tweede week van de Volgspot Open Podium contest. De band kreeg 50 punten van de jury, en wederom 50 punten van het publiek. Totaal komt dit op honderd punten. Da andere twee genomineerde bands(Zinn en Piepklein)kregen ieder totaal 50 punten, van jury en publiek samen (20+30 en 30+20). Het grappige was, dat de bandleden van Chabliz helemaal niet wisten dat hun band uberhaupt was genomineerd….dus er konden ook geen fans en vrienden gemobiliseerd worden om op Chabliz te stemmen. Achteraf hoorden ze het pas ! De vakjury schrijft: “Een spannend, beetje duister nummer. De jury is erg onder de indruk van de vocalen van deze veelzijdige zangeres. Het nummer bouwt mooi op naar een dramatische climax, maar de weg daar naar toe is te lang. We zijn benieuwd naar de live uitvoering !” Deze live uitvoering is te zien op www.youtube.com/chablizpopnoir en ook op www.myspace.com/chabliz

05-09-2008 Chabliz nog steeds op zoek naar pianist

Chabliz zoekt nog steeds naar die ene bijzondere pianist (M/V), met (deels)klassieke achtergrond,die houdt van de speelstijl van Franz Schubert, Diamanda Galas, John Cale, Nick Cave, (evt. Nina Simone) en de pianist van Bowie in zijn Berlijnse periode………kun je daar wat mee ? Bel of mail dan met Chabliz. Er zijn inmiddels enkele audities geweest, maar de pianist(m/v) die we zoeken, zat er nog niet bij…..

20-06-2008 Chabliz op myspace en last.fm

Chabliz is ook te vinden op My Space, o.a. met nieuwe foto’s van het The Hague Jazz Festival, waar wij de ‘vreemde eend in de bijt’ waren. Zie www.myspace.com/chabliz .Ook zijn we te vinden (met een filmpje van een live optreden) op You Tube; www.youtube.com/chablizpopnoir en op Last.fm.

02-06-2008 Chabliz zoekt nieuwe pianist

In gezamenlijk overleg hebben Chabliz en pianist Henk Greven besloten om uit elkaar te gaan. Chabliz zoekt nu een nieuwe pianist. De laatste tijd werden de inhoudelijke meningsverschillen over de te volgen muzikale koers groter. We zoeken nu een pianist die de ontwikkeling van onze muziek nog een stap verder kan brengen. Chabliz zit momenteel middenin een opnameproces voor een nieuwe cd. Wat dat betreft valt een nieuwe pianist met zijn neus in de boter, hij kan meteen met ons aan het nieuwe album gaan werken. Tegen het eind van het jaar verwacht de band weer optredens te gaan doen.

25-05-2008 Chabliz op Yhe Hague Jazz

Het optreden op The Hague Jazz van eergisteren was erg leuk en spannend. Bij de laatste nummers van de set was het publiek (en wij ook) erg op dreef en men juichde flink na elk nummer. Vooral de heftige nummers die we in het laatste kwartier speelden vielen erg in de smaak bij het zeer gemeleerde publiek. Hoe gekker, hoe beter dus….. In het begin van de set moest de boel nog een beetje op gang komen. We speelden in het midden van de set nog een nummer dat we geschreven hadden na het overlijden van onze vorige drummer, Arthur. De eerste noten was dat wel even slikken, want we speelden dat nummer voor het eerst voor publiek, en het is een emotioneel onderwerp….gelukkig hielden we het wel droog. Na afloop hebben we nog een paar cd’s verkocht en vooral veel complimenten in ontvangst genomen. Er waren veel mensen die ons nog kenden toen Arthur nog bij ons drumde, en die onze nieuwe drummer Ap vandaag voor het eerst aan het werk zagen. We kregen ook veel positieve reacties op het drumwerk en de podiumuitstraling van Ap. Het geluid was erg goed, vooral de zang, dus nog de complimenten voor de geluidstechnici ! Alleen de piano klonk qua aanslag soms wat vreemd. Het was een Kawai met gewogen toetsen, maar het leek alsof de aanslaggevoeligheid niet helemaal goed stond afgesteld. De klank van de piano is toch ook niet hetzelfde als een echte piano….maar er was mee te werken. Verder vonden we de organisatie van het festival erg goed, en de mensen v.h. artiestenmanagement waren erg vriendelijk.

30-04-2008 stageplan en technische rider

Ons stageplan plus de technische rider is tegenwoordig te vinden via:www.popunie.nl/speaker/stageplan/list.php?type=substring&substring=chabliz Ook de engelse versie is daar te vinden.

21-03-2008 Chabliz op The Hague Jazzfestival

We zijn er trots op te kunnen melden, dat we op vrijdagavond 23 mei a.s. een optreden geven op het prestigieuze The Hague Jazz Festival in het welbekende Congresgebouw te Den Haag. De “gothic-jazz” van Chabliz staat dan tussen grote namen als Miriam Makeba, Level 42, Billy Cobham, Stanley Clarke, Mike Stern, Randy Brecker, Dave Weckl, Matt Bianco, Toots Thielemans e.v.a. Het optreden begint om 20.30 uur, duurt tot 21.30 uur en vindt plaats in de zaal Mariska’s.Zie voor meer informatie, toegangskaarten e.d. www.thehaguejazz.com De optredens zijn mede mogelijk gemaakt door de R.G. Ruysstichting.

21-03-2008 optreden rode pimpernel

Het optreden in de Rode Pimpernel vorige week ging best goed. Het is een lange akoestische set geworden, zonder drums. Het publiek reageerde aangenaam verrast. Er werd ook gejuichd. Het was een vreemde avond, omdat bij aankomst bleek, dat Chabliz de ‘nazit’ van een een uitvaart muzikaal ‘bijstond’. Dat kon echter goed samen met de melancholieke Chabliz-muziek. Het voorprogramma bestond uit een prima singer-songwriter, met gitaar.

15-02-2008 inschrijven voor de nieuwsbrief

Wilt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Chabliz, dan kunt u het beste op deze pagina even naar beneden scrollen, en dan vind u de inschrijfmogelijkheid. Lukt dit niet, dan kunt u ook een mailtje sturen naar info@chabliz.com met de vraag of u op de mailinglist gezet kunt worden. We zullen u niet “doodgooien” met nieuwsbrieven, de frequentie is gemiddeld eens per twee a drie maanden (soms wat vaker, soms wat minder vaak). Als er geen nieuws is, dan mailen we u ook niet !

15-02-2008 nieuwe foto’s op My Space

Op www.myspace.com/chabliz zijn nieuwe livefoto’s te zien van het optreden in Bennebroek van enkele weken geleden. Het zijn sfeervolle zwartwitfoto’s geworden, gemaakt door fotografe Evelien Bruijn. Binnen enkele weken komen er nog meer foto’s bij, ook o.a. van het optreden van gisteren.

15-02-2008 Fijn optreden in Amco theater

Het optreden van Chabliz gisteren in het Amco theater in Voorburg was fijn om te doen. Het publiek was muisstil, je kon een speld horen vallen. De muziek van Chabliz (dit keer zonder drummer, hij was verhinderd en het theater was klein en akoestisch) kwam erg goed tot zijn recht in het sfeervolle theatertje. Anne Marie Boorsma had een leuke avond georganiseerd, met theatersport, gedichten, een scene uit een toneelstuk en een verhaal, alles in het teken van valentijnsdag. Er kwamen na afloop veel mensen naar ons toe die vertelden dat ze het mooi gevonden hadden. Ook hebben we nog een aantal cd’s verkocht. Er was hard applaus na afloop. Kortom, een fijne avond, het is erg leuk om in een theater te spelen, dat is eigenlijk leuker dan in een cafe, want het publiek is oplettender en dankbaarder. Op elf maart speelt Chabliz in Den Bosch, zie de agenda voor meer info.

01-02-2008 nieuwe optredens de komende tijd

Zie voor de nieuwe optredens ook de agenda. Op 14 februari doen we mee aan de voorstelling over de Liefde in het Amco Theater in Voorburg. Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via 070-3822130. Chabliz speelt die avond drie nummers over het aloude thema De Liefde. Het festival is bedoeld als tegenhanger van de Blokker-achtige invulling van de valentijnsdag, die je in deze tijd van het jaar om je heen ziet. Entree voor een leuke avond vol verrassingen (toneel, dans, voordrachten, etc.) bedraagt 8 euro, incl. 3 consumpties. Voor meer info, zie onze agenda op deze website, of kijk op www.annemarieboorsma.nl of toneelgroepweerschijn.nl Daarnaast zitten we in deze periode ook regelmatig in de Disco Fair studio van onze producer Wim Oudijk, te werken aan onze volgende cd.

21-01-2008 optreden in cafetheater Borra

Ons optreden van vrijdag jl. in Borra te Amersfoort was ook deze keer heel fijn om te doen. Willem had de sound fantastisch in balans, de piano van Borra klonk mooi helder en onze nieuwe drummer Ap speelde gedoseerd en subtiel, waardoor alles heel goed tot zijn recht kwam. Er werd dynamisch gespeeld. Zangeres Petra had een schorre stem van de verkoudheid, maar het publiek vergaf haar dat, want men vond het wel lekker rauw klinken, ze werd vergeleken met Janis Joplin en ‘de vrouwelijke Nick Cave’genoemd. Het publiek was fantastisch, men was stil, luisterde echt, klapte en juichte na elk nummer, en het was bovendien gezellig druk in Borra. O, wat een heerlijke tent is Borra toch, was het overal maar zo knus. Het enige minpuntje van de avond was dat de auto van bassist Marcel niet wilde starten en dat Petra en hij ‘s nachts nog twee uur op het plein stonden voordat hij eindelijk weer reed. Het werd dus een latertje….

06-01-2008 nieuwjaarsgroet

Wij willen iedereen via deze weg nog een goed 2008 toewensen. Voor Chabliz was 2007 een bewogen jaar, waarin onze drummer Arthur overleed, zangeres Petra een zoon kreeg en we een hele goeie nieuwe drummer vonden waarmee het erg klikt. Voor drummer Ap was de afgelopen week op 3 januari het eerste optreden met Chabliz, in Bennebroek. Het was een memorabel optreden, een goede sound met ons eigen PA-setje (en een gehuurde monitor van Anton -A-design), een mooie ambiance in een kerk uit 1925 en een stil luisterend, oplettend, geinteresseerd en soms zelfs geemotioneerd publiek. Er hing een hele mooie sfeer, het galmde flink en daardoor kwam alles goed over. Het publiek was zeer gemeleerd, van 8 tot 80 jaar. Toch kwamen de liedjes over o.a. de eerste en de tweede wereldoorlog juist ook bij de oudste generatie heel sterk aan, juist deze mensen raakten het meest ontroerd vandaag, van de muziek van Chabliz. Volgende week gaan we voor het eerst weer de studio van Wim Oudijk in om een start te maken met de opnames voor onze volgende cd, waarvan we de release begin 2009 verwachten. Voor ons wordt 2008 dan ook vooral een jaar van opnames en optredens, in binnen -en buitenland.

21-12-2007 Chabliz gaat de studio in

In januari gaat Chabliz de studio in om samen met producer Wim Oudijk aan het nieuwe album te werken. De eerste studio-afspraken staan reeds geboekt ! De ervaring leert dat de band ongeveer een jaar bezig is met het opnemen van een compleet album. De verwachting is dan ook, dat de cd ergens in het eerste kwartaal van 2009 af zal zijn. Deze keer willen we ons echter minder dan de vorige keer laten ‘ophaasten’ door deadlines (zoals bijv. vorige keer gebeurde met de promotietour, die toen al vaststond), omdat dit de kwaliteit van de cd niet ten goede komt. Beter is het, om in alle rust aan het album te kunnen werken. Natuurlijk zal Chabliz ook in 2008, naast de studio opnames, nog steeds ook optredens blijven geven. Zie hiervoor o.a. de agenda van de band (button ‘agenda’ hierboven). We missen Arthur nog steeds, zeker in deze donkere dagen. Wel zijn we heel blij met onze nieuwe drummer Ap, het klikt ontzettend goed en we zijn blij om hem in januari te presenteren op ons eerstvolgende optreden. Met het drumwerk van Ap waait er weer een frisse wind door de muziek van Chabliz (en soms een storm) !

19-10-2007 Chabliz is optreedklaar

De nieuwe drummer van Chabliz, Ap de Ree, is inmiddels helemaal ingewerkt en klaar om het podium te betreden. Chabliz is klaar voor het nieuwe seizoen. Bovendien gaat de band binnenkort de studio in om haar nieuwe album op te nemen.

08-08-2007 baby voor Chabliz zangeres

Chabliz zangeres Petra de Winter heeft eind juli jl. een zoon gekregen. Moeder en kind maken het uitstekend. Begin september beginnen de repetities weer. Vanaf november treedt de band weer op. De bedoeling is ook om dan weer de studio in te gaan.

14-07-2007 Even voorstellen

Even voorstellen: mijn naam is Ap de Ree en ik ben dus sinds kort de nieuwe drummer van Chabliz. Met mijn eerste band, Basic Scream, maakte ik in de tachtiger jaren post punk en speelde veel in de grootstedelijke en vooral Amsterdamse kraakpanden. Daarna heb ik wat jaren bij The Butler doorgebracht, een new wave band waarmee ik nog een single heb uitgebracht. Natuurlijk is die single geflopt, want anders had ik mij hier niet hoeven voor te stellen. Ik heb ook nog een tijdje deel uitgemaakt van De Gare Fanfare, die met nederlandstalige drankliederen diverse cafés onveilig maakte. Gastronomisch en vooral muzikaal gezien ben ik een alleseter, mits het mij maar op enigerlei wijze beroert. In mij platenkast staat dus het werk van King Crimson, Joy Division, Tenariwen, The Swans, Steel Pulse, King Sunny Ade, Tom Waits, Les Negresses Vertes, Tool, Mahavishnu Orchestra, Einstürzende Neubauten, Portishead en nog velen anderen naast elkaar en in mijn beleving bijten ze elkaar niet. De meeste platen en cd’s heb ik echter van Dead Can Dance en ik bewonder de wijze waarop zij oude en etnische muziek uit alle windrichtingen weten te versmelten tot een samenhangend geluid. Het valt niet licht om Arthur te vervangen, die ruim een decennium voor Chabliz heeft gespeeld. Met nieuwbouw vervang je niet zomaar een monument en kopiëren leidt tot namaak. Vooral door dicht bij mijzelf te blijven wil ik de komende jaren mijn kleuring aan de muziek van Chabliz geven. Ik verwacht dat het muzikaal een spannende en inspirerende periode in mijn leven gaat worden. Ik hoop jullie allen snel eens te ontmoeten en ben benieuwd of je het hoort! Tot ziens, Ap

20-05-2007 Chabliz heeft nieuwe drummer gevonden

Chabliz heeft een nieuwe drummer gevonden, Ap de Ree uit Amstelveen. De komende maanden gaat Chabliz dus de oefenruimte in, en in de winter de studio. Vanaf oktober is het de bedoeling om weer optredens te gaan doen. Binnenkort is er voor de vrienden van Arthur van Keppel ook nog een herdenkingsbijeenkomst in de oefenruimte. De vrienden van Arthur worden daarvoor deze week uitgenodigd.

13-05-2007 leuke sfeer in COC ondanks hevige verkoudheid zangeres

De sfeer in Basta was goed afgelopen zondag, al was het wel moeilijk om het geluid goed te krijgen. Daarnaast had de zangeres last van hevige schorheid ten gevolge van een keelontsteking. Ze leek nu een beetje op een kruising tussen Joe Cocker en Rod Stewart (maar dan anders…….), in ieder geval heel andersdan normaal. De sfeer was in ieder geval goed, het publiek luisterde aandachtig en de combinatie tussen de gedichten van Gerrit en de liedjes van Chabliz was verrassend. Na het optreden toog Chabliz naar de oefenruimte, alwaar weer een drummersauditie gepland stond. De audities zijn nu in volle gang en bijna afgerond, en we kunnen vast zeggen dat de keus moeilijk wordt, er hebben meerdere goede drummers gereageerd…….als er nog drummers geinteresseerd zijn, dan is het goed om nu heel snel te reageren, want we willen binnenkort een beslissing gaan nemen.

27-04-2007 Melancholie & Weltschmerz

Onder deze noemer zal Chabliz, tenminste Petra, Henk en Marcel, samen met songwriter en dichter Gerrit Vennema een optreden geven op zondagmiddag 6 mei om 16.00 uur in Basta, aan het C.O.C. , scheveningseveer 7, Den Haag-centrum. Er zullen duitse en engelse songs van Gerrit Vennema en Chabliz zelf ten gehore worden gebracht, in semi-akoestische (‘unplugged’) bezetting, met zang, piano en contrabas. Verder zal Gerrit een aantal gedichten voordragen uit zijn bundel ‘Scherven zomerlucht’ plus een aantal mannengedichten van zijn hand. Desalniettemin is ook de heteroseksuele medemens van harte welkom. Het is mogelijk om er aansluitend een hapje te eten (tegen een geringe vergoeding), mits je je bij binnenkomst even aanmeldt bij de kok. Het optreden duurt tot halfzes ‘s middags. Inmiddels zijn de audities voor een nieuwe drummer in volle gang. Toch kunnen drummers zich nu nog aanmelden, want de audities zijn nog niet afgerond. Het programma op 6 mei zal een aangepast programma zijn, daar Chabliz nog geen drummer heeft en derhalve niet alle nummers kan spelen. Verder moet dit programma toegankelijk zijn voor alle leeftijden (en dus niet te hard, gek, etc.)daar er ook oudere mensen komen. Wie de band in ‘volle gang’ wil zien, dient dus even te wachten tot in het najaar, wanneer er (hopelijk) weer een (ingewerkte) drummer is, en een locatie waar de band zijn repertoire niet hoeft aan te passen.

30-03-2007 Drummers kunnen zich nog aanmelden

Chabliz is nog steeds op zoek naar een drummer n.a.v. het overlijden van Arthur. Er hebben zich reeds enkele drummers gemeld, en de eerste auditie-avond zal plaatsvinden op zondag 22 april. Maar ook op de zondagavonden daarna willen we audities plannen, dus je kunt je nog aanmelden. We zijn op zoek naar de drummer die het beste bij ons past. Hij / zij moet niet alleen goed kunnen drummen en van onze muziek houden, maar het moet ook klikken, en hij (m/v) moet ons ook leuk vinden natuurlijk.

18-03-2007 Chabliz- interview op radio Ramonaaa

A.s. vrijdagavond 23 maart doet Chabliz-zangeres Petra de Winter een interview op Radio Ramonaa, een onderdeel van radio Midvliet, op 107.2 FM. Radio Midvliet is een regionale radiozender voor Voorburg-Leidschendam en omstreken. Het interview begint om plusminus 20.40 uur, en er zal ook een nummer van de cd van de band gedraaid worden.

16-03-2007 Chabliz gaat door en zoekt een nieuwe drummer

Chabliz heeft besloten om door te gaan met de band , en dus ook om een nieuwe drummer te zoeken. Als je iemand weet die zou kunnen passen bij Chabliz ; laat het ons weten en zegt het voort……….

02-03-2007 Heartbreakers and ass shakers optreden

Het herdenkingsconcertje van afgelopen zondag was memorabel en we zijn zelf blij dat we het hebben gedaan. Het begin en het eind van het optreden was erg emotioneel, het was de eerste keer zonder Arthur en in ons hoofd konden we hem horen meedrummen. Midden op het podium stond een groot drumstel, dat kon niet anders, omdat het om een festival ging, maar dat lege drumstel maakte de aanblik wel extra dramatisch. Muzikaal ging alles naar omstandigheden heel aardig, het geluid was ronduit goed te noemen dankzij de voortreffelijke geluidsmensen van het Waterfront en de Popunie. De zaal leefde hartverwarmend mee, iedereen was muisstil en luisterde intens, het was niet erg druk maar de mensen die er waren hebben Chabliz erg gesteund door hun hartverwarmende reacties vanuit de zaal. Er hing een soort gewijde sfeer, het was net of Arthur erbij was en vanachter zijn drumstel meedeed, meeluisterde en de band kracht gaf. Natuurlijk werd er ook wat gesnikt en (bijna) gehuild. Ook in de zaal werd hier en daar een traan weggepinkt. Ondanks de emoties klonk de stem van Petra loepzuiver, en Henk en Marcel bleken ook zonder drummer in staat om het tempo goed te houden. Natuurlijk was het wel moeilijk zonder drums, we moeten er nog aan wennen…….

20-02-2007 herdenkingsconcertje op zo 25 feb a.s.

Hallo allemaal, we willen allereerst iedereen bedanken voor de vele hartverwarmende reacties en condoleances die we hebben gekregen n.a.v. het overlijden van Arthur. Het gaat ons niet lukken om iedereen persoonlijk te bedanken, maar dat doen we dus via deze weg en de nieuwsbrief. Afgelopen vrijdag was de crematie en deze is heel druk bezocht. De crematie was mooi en is goed verlopen, alhoewel Arthur er waarschijnlijk best om had kunnen lachen als er wel iets was foutgegaan, maar dit is (toch gelukkig) niet gebeurd. We hebben na een week nadenken, toch besloten om het optreden dat gepland stond op zondagmiddag 25 februari wel te laten doorgaan. Het is een optreden van slechts een halfuur, van 16.30 tot 17 uur, en dat is precies een goede lengte om toch nog een aangepast repertoire zonder drums te spelen. We zullen dus niet alle nummers spelen die we oorspronkelijk van plan waren, omdat in sommige stukken de drums erg belangrijk zijn en die ontbreken nu. We voelen ons wel geamputeerd zonder Arthur ! We hebben zondagavond jl. goed geoefend en hebben nu toch een repertoire voor de 25e waar we achter kunnen staan met z’n (overgebleven) drieen. We hebben besloten om Arthur in dit concertje op onze eigen wijze te herdenken, dus het kan best een emotioneel optreden worden. Natuurlijk is iedereen hardstikke welkom. We zullen niet te pathetisch worden want daar hield Arthur ook niet van. Het is op het festival van de Popunie om de cd “Heartbreakers & Ass shakers” waar ook wij op staan ten doop te houden. Het festival vindt plaats in het Waterfront aan de Boompjeskade 10 te Rotterdam en kost 5 euro aan entree, maar daarvoor krijg je wel de cd gratis erbij en daar drumt Arthur ook nog op mee. We hopen verder dat we het een beetje droog kunnen houden op het optreden, daarom durfden we op de crematie zelf niet live te spelen. Maar het zal in ieder geval een bijzonder optreden worden en we willen het erg graag doen. Zie ook de agenda voor meer info. Groetjes van Petra, Marcel en Henk.

12-02-2007 Arthur, de drummer van Chabliz overleden.

Onze drummer Arthur van Keppel is eergisteren op zaterdagavond laat 10 februari jl. plotseling overleden aan een acute maagbloeding. De nog door hemzelf gebelde ambulance arriveerde te laat om nog iets voor hem te kunnen doen. Wij zijn allemaal erg geschokt, verbijsterd en ontdaan door dit vreselijke nieuws. Arthur is slechts 41 jaar geworden. Arthur wordt a.s. vrijdag 16 februari om 14.00 uur gecremeerd op het crematorium aan de Eikelenburglaan 7 te Rijswijk (Z-H). We zullen hem nooit meer kunnen horen drummen. Meer dan tien jaar hebben we met Arthur samengespeeld. Arthur was rock ‘n roll, zo leefde hij en zo is hij ook gestorven. Hij is nu bij Janis Joplin, Jimi Hendrikx, Jim Morrison, Herman Brood, Miles Davis, Karen Carpenter en Chet Baker. En bij wie ik verder nog vergeten ben.

09-02-2007 Chabliz treedt op in Waterfront, Rotterdam

Chabliz treedt op in Het Waterfront te Rotterdam op zondagmiddag 25 februari a.s. van 16.30 tot 17.00 uur. Ervoor en erna zullen andere bands te zien zijn, want het gaat om een soort festival, nl. de releaseparty van de promotiecd van de Popunie “Heartbreakers & Ass shakers.” Deze “frontladies’-cd” (met als thema frontvrouwen in de nederlandse popmuziek) is vorige maand op het Noorderslagfestival reeds uitgedeeld onder de programmeurs en andere belangstellenden. Chabliz staat ook op deze cd, vandaar dat de band ook haar opwachting maakt op deze releaseparty. De toegang is vijf euro, en dan krijg je de cd ook gratis erbij ! iedereen is welkom en het decibelgehalte zal deze middag erg varieren. Komt allen ! Voor het adres zie www.waterfront.nl en voor het volledige programma zie www.popunie.nl

05-01-2007 Chabliz op Popunie-cd

Hallo allemaal, Allereerst de beste wensen voor 2007 ! Voor Chabliz begint het nieuwe jaar goed. Het Chabliz-nummer “Nightporter” verschijnt deze maand op de Popunie-cd “Heartbreakers and Ass shakers”, die ter promotie volgende week wordt uitgedeeld op het Noorderslagfestival in Groningen. Het gaat om een dubbelcd met daarop louter nederlandse frontvrouwen en damesbands, waarbij Chabliz natuurlijk op de Heartbreakersschijf staat. De releaseparty is op 24 en 25 februari in het Waterfront te Rotterdam. Verder gaan we dit jaar de studio in om de nieuwe cd op te nemen. De opnames van een nederlandstalige EP (een uitstapje), die Chabliz daarnaast ook uitbrengt, zijn nu bijna afgerond. Tenslotte komt er dit jaar nog een demo uit, met twee nummers erop, als opmaat voor de nieuwe cd.

10-12-2006 optredens in Hoogeveen en Den Haag

Vorige week stonden we samen met o.a. Autumn op een metalnight op Het Podium in Hoogeveen. Er was veel gothicpubliek en de muziek van Chabliz werd goed door hen ontvangen. De sfeer was erg goed en er was veel publiek. Onze gothicachtige set (maar dan zonder gitaren) sloeg goed aan en werd warm ontvangen. We bleken een goeie opwarmer te zijn voor Autumn, omdat we zachter zijn maar wel de sfeer er alvast in kunnen brengen. Er zijn ook filmpjes gemaakt, maar die zijn helaas mislukt dit keer ! Ook gisteren was een leuk optreden, in een totaal andere sfeer, en ook met deels ander repertoire. We speelden op een buurtfeest in Het Oude Centrum van Den Haag, o.a. met het haagse liedje “lepelstraat.” (staat in het boek “het lied van Den Haag”, van o.a. Jimmy Tigges, uitg. In de Knipscheer). Het liedje hadden we lang niet gespeeld maar bleek weer helemaal actueel te zijn. Het staat op onze eerste (live-) cd “BlackBlue”. We kwamen veel oude vrienden en bekenden tegen en ook was het ook heel leuk om weer eens samen te werken met de Gebroeders de Gier, die we ook tien jaar niet meer gezien hadden.

23-11-2006

http://www.youtube.com/watch?v=Mn1sfz38s-0 Via deze link kun je onze live-opname bekijken………..

23-11-2006 live video Chabliz op YouTube !

Via de link hierboven kun je een live optreden (het nummer Nightporter)van Chabliz zien van het optreden op 26 oktober jl. in De Graauwe Hengst!

27-10-2006 optredens deze week

Zaterdag in Borra was het feest. De sfeer was perfect, het geluid goed en er was een perfecte match tussen publiek en Chabliz. Was het maar altijd zo als in Borra ! Borra bestaat nu drie jaar en het loopt hardstikke goed. Na afloop veel cd’s verkocht en gezellig met de bezoekers gepraat. Op 11 november (11-11) is er een Tom Waits avond in theater Borra te Amersfooort, met films, interviews, de nieuwe cd en enkele verrassingen…………. De Graauwe Hengst was gisteren aan de beurt. Het geluid was fantastisch, verzorgt door Loe (Lou ?) , die Petra abuisievelijk ‘Joe’noemde (Hey Joe….).Wat een sfeervol grand-cafe is dat, met al die muziekinstrumenten aan het plafond. De sfeer was erg vreemd op deze avond, het publiek divers. Twee generaties van goeie muziek, en er is sinds vierenhalve maand een derde generatie bij, hebben wij vernomen……….

13-10-2006 optredens

Kijk op de agenda voor de optredens in de komende weken …………

10-09-2006 boek met songteksten over Den Haag

Er is zojuist een boek met cd met liedjes over Den Haag en hun songteksten uitgekomen, geschreven door Jimmy Tigges. Ook een liedje van Chabliz is opgenomen in dit boek. Meer over dit boek en over de bijdrage van Chabliz kun je vinden op www.ad.nl/denhaag/stad/article614568.ece of fysiek, in het haagse gedeelte van het AD van 9 september. Op 23 oktober wordt het boek gepresenteerd.

20-08-2006 Chabliz in de studio

Chabliz zit momenteel in de studio bij producer Wim Oudijk om een nederlandstalige EP op te nemen, die in een gelimiteerde oplage zal verschijnen. Ook is de band bezig met het componeren en instuderen van nieuwe nummers voor de volgende Chabliz-cd. In het najaar gaat de band weer optredens doen.

09-06-2006 Chabliz in Het Patronaat op 18 juni

Op zondagmiddag 18 juni a.s. speelt Chabliz in Het Patronaat te Haarlem. Het optreden begint om 16 uur, en het duurt tot 18 uur. De zaal gaat open om 15 uur. Het optreden is een onderdeel van de Salty Sundays. Meer info vind je op www.patronaat.nl (niet te verwarren met www.hetpatronaat.nl want dan krijg je een klooster)… Een goede reden om je vader niet te bezoeken, of beter nog, neem hem mee !

12-05-2006 Chabliz in Boekarest

Chabliz is nu in Boekarest. De band gaf er de afgelopen dagen drie concerten.Ook trad Chabliz gisteren op voor de Roemeense Nationale televisie.De sfeer in Boekarest is goed. De mensen zijn er erg vriendelijk en ze houden van de muziek van Chabliz. De stad is zich aan het opmaken voor de Europese Unie, waar Roemenie graag lid van wil worden.

05-05-2006 Chabliz speelt in Roemenie (Boekarest) volgende week

De Haagse popnoirband Chabliz vertrekt volgende week naar Roemenie, Boekarest, om daar tussen 10 en 14 mei a.s. op het prestigieuze Roemeense festival EUROPAFEST te spelen. Chabliz is daarvoor voor de vierde maal uitgenodigd door de organisatie van het festival. In 2001, 2002 en 2003 speelde de band ook al in Roemenie, op het Jeunesses Musicales Festival. Op dit Oost-Europese festival spelen popbands en jazzbands uit heel Europa en er zijn ook optredens met klassieke muziek. Op vorige edities waren er ook bands uit Denemarken en Australie, naast Oost Europese bands.

14-04-2006 Chabliz in mei naar Roemenie

Chabliz speelt tussen 10 en 14 mei a.s. op het prestigieuze EUROPAFEST festival in Boekarest, Roemenie. Ook in 2001, 2002 en 2003 speelde Chabliz in Roemenie op festivals. De band trad toen o.a. op voor de Roemeense staatstelevisie. Vanavond (14 april) speelt Chabliz in de Trechter te Leiden (Herenstraat 1). Dit ondanks een hevige verkoudheid van de zangeres. De band zal daarom een aangepast programma spelen.

17-03-2006 optreden afgelast want zangeres is haar stem even kwijt

Het optreden in de Trechter te Leiden van vanavond wordt uitgesteld naar vrijdag 14 april a.s. omdat de zangeres van Chabliz wegens griep tijdelijk haar stem kwijt is.

05-03-2006 In de studio

heeft Chabliz vorige week een eigen arrangement opgenomen van het nummer Ïn Vrijheid”van The Lau. Het nummer is te beluisteren via de website van ongekendtalent.nl Als je op de homepage van ongekend talent bent, kun je via “Zoeken” door “Chaliz”in te vullen de Chabliz-pagina bereiken. Vervolgens zie je het nummer In vrijheid dat je kunt beluisteren. Het optreden van gisteravond op het Rythm and Rhymes festival was wat bijzonder. Er ging een en ander mis met een schilderijenact, die op dezelfde tijd en dezelfde plek gepland stond als wij. Onze muziek was ook wat te hard en intens voor de dichtersact die tegelijkertijd op dezelfde verdieping plaatsvond. De artiesten zaten elkaar dus ietwat in de weg. Geen ongebruikelijk fenomeen op festivals, op het Broarmoats Festival van afgelopen zomer hebben we dit fenomeen ook bij twee bands gezien, en toen waren we zelf nog heel blij dat we op dat moment niet zelf in dat parket verkeerden. Gisteren dus wel, en dardoor moesten we ons optreden halverwege afbreken. We mochten na afloop van de laatste act nog twee nummers spelen, maar toen deed iemand het grote licht aan……en ging iedereen weg….. in ieder geval klonk de vleugel prachtig vol en was deze goed gestemd. Muzikaal ging het ook goed. De verzorging door de lieftallige backstage dames en heren was ook perfect. Verder was het een leuk festival, het Rythm and Rhymes. Volgende keer beter….

03-03-2006 Morgen,

zaterdag 4 maart a.s. treden Petra de Winter en Henk Greven op op de vierde verdieping van de Centrale Bibliotheek aan het Spui te Den Haag-centrum. Het optreden duurt van 21.25 uur tot 21.45 uur, twintig minuten dus. Alleen met piano en zang brengen Petra en Henk dan passende Chabliz-highlights ten gehore op het Rythm and Rymes festival.

17-02-2006 chabliz de studio in

Chabliz gaat op zondag 19 februari een middag de studio in (studio Cortez in Utrecht). Verder doen Petra en Henk een verrassingsoptreden op 4 maart op een festival. Tijd en plaats zijn nu nog geheim.

10-02-2006 optredens en zo

Het optreden in de Drom was weer hartverwarmend sfeervol. Met publiek dat echt voor de muziek kwam. Was het overal maar zo gezellig. De akoestiek was, ondanks onze (momenteel)licht krakende installatie ronduit betoverend. Alleen op de -gothic- wenteltrap was het sjouwen geblazen met al die zware instrumenten. Past een beetje bij onze soms ietwat zwaarmoedige muziek. Het publiek van de Drom is fantastisch, muisstil. Op vrijdagavond 17 maart spelen we in De Trechter in Leiden. Ook een hele leuke plek, met goed licht en geluid.

11-01-2006 Optreden op za 21 januari in Enkhuizen

Op zaterdagavond 21 januari a.s. speelt Chabliz in Enkhuizen, in de Drommedaris, paktuinen 1, van halftien tot twaalf uur ‘s avonds. Centrum Enkhuizen (bij de haven, aan het water, die gekke oude watertoren). De toegang is gratis ! De “Drom” is een hele sfeervolle locatie, met een middeleeuwse ambiance en veel kaarslicht en oude stenen muren en een wenteltrap. Past goed bij de gothic-jazz van Chabliz ! Zie ook www.drom.nl

11-01-2006 optreden in Podium Hoogeveen uitgesteld

Wegens een verbouwing in Het Podium te Hoogeveen (en dit weer wegens de brandverordening van de gemeente) wordt het optreden in Het Podium te Hoogeveen, dat op 20 januari geboekt stond, uitgesteld naar maart a.s. Binnenkort wordt de exacte datum bekendgemaakt.

09-12-2005 leuk optreden in Tagrijn

Het optreden op 2 dec in Tagrijn was erg sfeervol en gezellig. Ook de andere bands die deze avond speelden waren erg leuk om naar te kijken en luisteren. We werden verwend door twee fantastische geluidsmensen en de rest van de crew. Kortom, een geslaagde avond.

22-11-2005 Optreden op 2 dec in Tagrijn

Op vrijdagavond 2 december a.s. speelt Chabliz om halftien ‘s avonds een liveset op de Hilversumse Helden avond in Tagrijn te Hilversum. Toegang is 5 euro. Zie ook voor meer info de site van Tagrijn, www.tagrijn.nl Komt dat zien ! Op donderdag 1 dec. staat er een interview met Chabliz in de Gooi en Eemlander, het regionale dagblad van het Gooi.

04-11-2005 Chabliz speelt op 17 november in de Boerderij te Zoetermeer

Op donderdagavond 17 november a.s. speelt Chabliz in het podiumcafe van de Boerderij te Zoetermeer, amerikaweg 145. Aanvang: 21.30 uur (tot 23.30 a 0.00 uur). Toegang = gratis ! Zaal open: 20.30 uur (neem dan de soundcheck voor lief). De Boerderij is per sprinter vanuit o.a. (station) Den Haag Centraal te bereiken en ligt op loopafstand van halte Voorweg.

16-09-2005 Chabliz-zangeres bevallen van zoon

Chabliz-zangeres Petra de Winter is begin september jl. bevallen van een zoon. Moeder en kind maken het uitstekend.

22-07-2005 Chabliz uitgenodigd voor optredens in Roemenie

Chabliz is officieel uitgenodigd om tussen 6 en 14 mei 2006 weer enkele optredens te geven op het Jeunesses Musicales Festival te Boekarest, Roemenie. Ook worden er nog andere plaatsen in Roemenie aangedaan. De band speelde er al eerder, in 2001, 2002 en 2003. De afgelopen twee jaar bleef Chabliz in eigen land.

14-07-2005 Leuke sfeer op Broermoats Feestival

Het Broermoats Feestival waarop we afgelopen zaterdag speelden was een sympathiek openlucht popfestival met een alternatieve sfeer. Het was goed georganiseerd, er was een hele goeie geluidsman aanwezig en het weer was prachtig. Er waren veel bands die hun viool hadden meegenomen, de muziek was over het algemeen goed van kwaliteit en meestal folky, metal of experimenteel.We kregen goeie reacties vanhet publiek en de mensen van de organisatie waren sympathiek.

01-07-2005 Geslaagd optreden in de |Graauwe Hengst

De Graauwe Hengst blijkt een heel sympathiek grand-cafe te zijn, the place to be van Schiedam. Jong en oud (hier vind je mensen van allerlei leeftijden) heeft daar een goeie avond met live muziek die heel divers is en verschillende doelgroepen aanspreekt. Echt een cafe voor muziekliefhebbers, er hangt een goeie sfeer.Vanaf het eerste begin was het contact met Hilly en Arthur al positief, en zodra we de Graauwe Hengst binnenkwamen voelde ik al dat de muziek hier in de muren zit. Het pand heeft ook een rijke geschiedenis, de oud-distilleerderij is onder Hilly’s bezielende leiding al dertig jaar een muziekcafe. Wij voelden ons hier enorm op onze plek, er was een goeie en bevlogen geluidsman,Lou (Loe ?), het was gezellig druk en het publiek was warm, geinteresseerd en enthousiast. Doordat de sfeer en het geluid goed was, konden we ontspannen spelen en er zelf ook van genieten. Dan speel je ook beter, je krijgt vleugels en er komt een wisselwerking van energie op gang tussen jou en het publiek. Was het overal maar zo als gisteravond ! Hier doen we het allemaal voor.

24-06-2005 Nog twee optredens voor zwangerschapsverlof

Chabliz doet nog twee optredens en dan gaat zangeres Petra (alweer) met zwangerschapsverlof. Vanaf eind oktober a.s. begint de nieuwe tour van Chabliz weer. Op donderdagavond 30 juni a.s. treedt Chabliz op in de Graauwe Hengst in Schiedam. Op zaterdag 9 juli staat Chabliz op het Broermoats Feestival te Leende (bij Eindhoven). Voor meer info over deze optredens: zie de concertagenda op deze site en zie ook www.broermoats.nl

27-05-2005 Bijzondere avond in Verwijs

Op 19 mei jl. hadden wij een bijzondere avond in en na Verwijs. Het optreden zelf ging niet bijster goed, we moesten heel zacht spelen vanwege de vreemde akoestiek in Verwijs, we hadden geen geluidstechnicus en na de lezing van Martin Ross stond de microfoon totaal anders afgesteld. Omdat alles uitgelopen was (veel gasten waren te laat waardoor alles later begon) moesten we onze set inkorten. Dit alles zorgde voor stress bij de band. Toch vielen vooral de laatste twee nummers in goede aarde bij het publiek. Martin Ross zelf was dolenthousiast over de muziek. We speelden voor het eerst het nieuwe, door onze vriend Gerrit Vennema geschreven nummer: “In Flanders Fields” over de Eerste Wereldoorlog, een onderwerp waarin Martin Ross en uitgeverij Aspekt gespecialiseerd zijn. Ook Vincent Blok, die zijn boek vandaag presenteerde, heeft affiniteit met WO1. Het nummer viel erg in de smaak bij het publiek.Na het optreden zijn we nog de kroeg in gegaan met Martin en zijn levensgezellin. Dit werd een begeisterde avond.

18-05-2005 Nieuwe optredens Chabliz

Chabliz speelt op donderdagavond 30 juni in de Graauwe Hengst te Schiedam en op za 9 juli op het Broermoats Feestival te Leerde (bij Eindhoven), van 17 tot 18 uur. Voor meer info; zie de agenda….en www.broermoats.nl

08-04-2005 Leuk optreden in de Groot en nieuw optreden in Den Haag

Het optreden in cafe de Groot was erg fijn. Dit kwam deels door de fantastische geluidsvrouw, Bea, die een heel mooi zaal-en podiumgeluid neerzette. In het begin van het optreden was het nog rustig, maar de tweede set van de avond werd gelukkig goed bezocht en enthousiast onthaald door het publiek. Op donderdagavond 19 mei treedt Chabliz op samen met filosoof Vincent Blok, die dan zijn boek “Rondom de Vloedlijn” presenteert in boekhandel Verwijs in de passage in Den Haag-centrum. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Toegang en eerste consumptie is gratis.

01-04-2005 145 mensen

stemden op Chabliz. Helaas was het niet voldoende (Chabliz haalde 40% van de stemmen, de andere band 60%), maar toch willen we via deze weg iedereen hartelijk bedanken voor de moeite ! Digitalisme is nooit onze kracht geweest….

17-03-2005 Chabliz door eerste ronde Parool Popprijs

Chabliz is uit honderden (550) bands door een jury gekozen voor de tweede ronde van de Parool Pop-persprijs. In deze tweede ronde wordt de band naast een enkele andere band geplaatst en een internetstemming moet dan uitmaken welke van de twee bands doorgaat naar de volgende ronde. Komt Chabliz daar doorheen, dan speelt zij op 26 mei in Paradiso. Gun je Chabliz een plek in de finale in Paradiso, stem dan NU op ons, via www.parool.nl/muziek/popprijs.html Om te kunnen stemmen moet je eerst een minuut naar ons nummer “Nightporter” luisteren, maar dat kan geen straf zijn. De jury wil nl. allleen serieuze stemmers. Gun Chabliz deze twee minuten van je tijd, mede dankzij jouw stem staat Chabliz misschien straks in Paradiso ! De internetstemming loopt tot donderdag 24 maart, 11 uur. Laat je niet afleiden door de tussenstand, die kan elk ogenblik totaal veranderen.

29-01-2005 Goeie sfeer in de Tregter

Het concert dat we gisteravond in de Tregter te Leiden gaven was erg leuk. Er waren een aantal enthousiaste fans gekomen, die de juiste luistersfeer met zich meebrachten. Wederom een goed publiek en een goeie sfeer. Het optreden verliep goed, en Martijn, de geluidsman, maakte iets moois van het geluid en het theaterlicht.

26-01-2005 28 jan optreden cafe de Tregter, Leiden

Op vrijdag 28 januari a.s. treedt Chabliz op in cafe de Tregter te Leiden. De Tregter is gelegen aan de Herenstraat nummer 1. Het optreden is gratis toegankelijk en begint om 22.45 uur. Het cafe is echter al vanaf 18 uur geopend. Het concert is afgelopen rond 0.00 uur. Het telefoonnummer van de Tregter is: 071-5121752

13-01-2005 fijn optreden in Studio

In de bovenzaal van Studio te Haarlem hebben wij afgelopen zondag een fijn optreden gehad. Als het altijd zo was als zondag, dan waren wij gelukkige mensen. De sfeer was goed, het publiek was geïnteresseerd en gaf ons veel energie terug, we waren aardig op elkaar ingespeeld als band, en klonken eindelijk weer als een geheel. Terwijl drummer Arthur die nacht maar drie uur had geslapen, maar dat hoorde je niet aan z’n spel. Pas na afloop van het concert stortte hij bijna in. We wisten weer waarvoor we elke keer weer al die moeite doen, en hebben weer zin om er tegenaan te gaan. We kunnen eindelijk weer trots zijn op onszelf en op onze band ! Op 28 januari spelen we in de Trechter te Leiden, hopelijk gaat alles dan net zo goed. Eric (Wicky van marozia.com ), nog bedankt voor je hart onder onze riem !

10-12-2004 Optredens in het nieuwe jaar

Chabliz heeft alvast een aantal optredens geboekt staan in 2005. O.a. Op 9 januari a.s. speelt de band in cafe Studio in Haarlem. (LET OP: dit was eerst 2 jan, maar is door cafe Studio verzet naar 9 jan omdat Studio op 2 jan dicht is).Op 28 januari in de Trechter te Leiden, op 13 maart in Het Podium, Hoogeveen, op 21 maart in Paradox te Tilburg en op 27 maart in cafe de Groot te Eindhoven.Voor meer info kun je de agenda op deze website raadplegen. Momenteel schrijft en werkt de band in de oefenruimte aan nieuwe nummers voor de volgende cd. Ook zit Chabliz in de studio om een nederlandstalige EP op te nemen. Zangeres Petra werkt bovendien aan een project over de Eerste Wereldoorlog, waarvoor ze samen met Chabliz ook enkele nummers gaat opnemen.

25-10-2004 Chabliz in Desmet Live

Morgenmiddag 26 oktober treedt Chabliz op in het radioprogramma Desmet Live, met presentator Theodor Holman. Het programma is live in heel nederland te beluisteren op radio 747 am. en vindt plaats tussen 14.00 en 16.00 uur. Meer info vind je op www.ikontv.nl/desmetlive en op www.humanistischeomroep.nl , en natuurlijk op onze eigen site www.chabliz.com. Er zullen in totaal vijf nummers live gespeeld worden. Het is mogelijk om de radio-uitzending live bij te wonen; het adres van de Desmet studio’s is op de Plantage middenlaan in Amsterdam (nabij Artis).

15-10-2004 laatste nieuws

chabliz trad eind september nog op in atlantis te alkmaar. Verder treedt Chabliz op vr 22 okt a.s. op in theatercafe Borra te Amersfoort en op di-middag 26 okt a.s. speelt Chabliz live in het radioprogramma Desmet Live bij Theodoor Holman (2-4 uur) op radio 747 am, in heel nederland te ontvangen. het optreden vindt plaats in de gratis toegankelijke Desmet studio’s in Amsterdam.

12-09-2004 leuk optreden in Kampen

De sfeer in Kampen was gisteravond goed en het geluid ook. Vooral ritmisch was iedereen goed op dreef.We hadden een leuk kontakt met de bandleden van de band die na ons speelde, “Juliets Ghost”. ook zij speelden goed en hun muziek sloeg aan. Hun website kun je bezoeken op www.julietsghost.com

09-09-2004 11 september optreden in Kampen

A.s. zaterdag 11 september a.s. treedt Chabliz op in J.C. ‘t Ukien, Korteweg 4 in Kampen. (tel 038-3317232). Aanvang: 22.30 uur. Toegang gratis. Na Chabliz speelt de alternatieve rockband “Juliets Ghost”. Op dinsdagavond 21 september om 22 uur speelt chabliz in Atlantis te Alkmaar. Op 22 oktober in theatercafe Borra te Amersfoort en op dinsdagmiddag 26 oktober doet de band een live-optreden voor de landelijke radiozender 747 am bij Marylou Bush van de humanistische Omroep.

09-09-2004 Chabliz gedraaid op radio Rijnmond

In het programma dat wordt samengesteld door de Popunie is werk van de laatste cd van Chabliz gedraaid op 27 aug. jl. op radio Rijnmond.

12-08-2004 Line-up Chabliz :

Petra de Winter – zang Arthur van Keppel – drums, percussie Marcel peters – contrabas Henk Greven – piano, keyboards

12-08-2004 Geslaagd optreden in Eindhoven

Het optreden op 8 augustus jl. was erg leuk. De band speelde met enthousiasme en na afloop kwamen er veel mensen uit het publiek naar ons toe om ons te vertellen dat ze het zo mooi hadden gevonden. De sfeer en het geluid was goed en de mensen van grand cafe de Groot waren erg aardig tegen ons. Het lijkt wel of in het zuiden des lands iedereen aardiger is, of lijkt dat maar zo ?

18-07-2004 optreden eindhoven verplaatst naar 8 augustus a.s.

Gisteravond, de avond voor het optreden in Eindhoven, werden we plotseling gebeld door de zanger van Bots, tevens uitbater / programmeur van cafe de Groot. Hij had per ongeluk dubbel geprogrammeerd. Ons optreden wordt nu dus verplaatst naar 8 augustus a.s. Zelfde tijd, zelfde plaats.

17-07-2004 Tourverslag Chabliz integraal afgedrukt in boek Nationaal Pop Instituut

Het zes pagina’s tellende tourverslag van Chabliz door Roemenie is, gelardeerd met foto’s van de tour, afgedrukt in het boek “NL on tour” dat is uitgebracht door de NPI. Je kunt het boek, waarin ook tourverslagen van o.a. de Kift, de Ex, Zuco 103 en Bambix staan, voor 9 euro bestellen bij de npi. Zie www.popinstituut.nl de nieuwspagina “Tourverslagen van nederlandse bands”. Het boek wordt breed verspreid in de nederlandse popwereld. Het is een erg leuk, mooi vormgegeven boek geworden. Chabliz is erg vereerd een van de 20 uitverkoren bands uit het boek te zijn. Op 18 juli a.s. speelt Chabliz om 17.00 uur (tot 20.00 uur)in cafe de groot,wilhelminaplein 8 te Eindhoven. Dat is weer het eerste live-optreden sinds het bevallingsverlof van zangeres Petra. De pianist is trouwens al sinds een halfjaar Henk Greven (dit is nog niet bij iedereen bekend).

29-05-2004 Gudrun is geboren

Eind mei jl. heeft Chabliz-zangeres Petra een meisje ter wereld gebracht. De baby is kerngezond en woog bij de geboorte acht pond en 80 gram en is 52 cm lang.

08-05-2004 laatste Chabliz-tourweekend gecancelled

Helaas moest Chabliz het laatste tourweekend voor het zwangerschapsverlof van zangeres Petra toch nog op de valreep cancellen, en dat alles omdat een babyvoetje een zenuw van de hoogzwangere zangeres beknelde, met alle pijnlijke gevolgen van dien. De optredens (2) in Den Haag (1 mei, o.a. op radio West) en op 2 mei (Het podium, hoogeveen) gingen nu dus niet door. Een andere keer worden deze optredens “ingehaald” . De baby is op dit moment nog niet geboren, maar het kan wel elk moment gebeuren. Chabliz is nu dus op “reces” tot 18 juli, dan beginnen de optredens weer. Bij Meta de Vries op radio M werd Chabliz de week ervoor trouwens erg vriendelijk ontvangen, Meta is een geweldige, warmhartige presentatrice.

17-04-2004 Je kunt Desmet Live beluisteren

Afgelopen woensdag trad Chabliz op in het Ikon-programma Desmet-Live op radio 747 AM. Je kunt dit programma nog eens beluisteren door op de volgende link te gaan staan: www.ikonrtv.nl/desmetlive/uitzending.asp?oId=1457

05-04-2004 radio-optredens Chabliz

In de nacht van 1 april jl. is het Chabliz-nummer “Moon” gedraaid op radio 1 in het varaprogramma “over de schutting” . Op zondagochtend 28 maart jl. is het nummer “the heel” gedraaid in het veel beluisterde radio 2 programma “de Sandwich” van de Avro door een enthousiaste Jaques Kloters (met umlaut).Op 11 april draaide De Sandwich opnieuw een Chabliz-song, ditmaal het nummer “Erased”. Op 14 april treedt Chabliz live op, op radio 747 AM in het programma Desmet Live, (14-15.30 uur) en op zaterdagochtend 24 april is Chabliz te gast bij de inmiddels legendarische Meta de Vries. Wil je het radio 2-programma De Sandwich nogmaals op internet beluisteren, bezoek dan de volgende site: www.desandwich.nl/index.asp?ID=0 Op de playlist kun je dan zien hoe laat het nummer gedraaid is (in het derde uur). Op zaterdagochtend 1 mei a.s. is Chabliz te gast in het radio West-programma ‘Zap’. Zie verder de Agenda elders op deze Chabliz-site voor alle verdere optredens.

28-03-2004 Desmet live woensdag 14 april

Op woensdagmiddag 14 april a.s. treedt Chabliz op in het radioprogramma Desmet Live op radio 747 AM. Het optreden vindt plaats tussen 14 en 16 uur, waarin Chabliz drie nummers live speelt en geinterviewd wordt. Op 31 maart speelt Chabliz in cafe Cremers in Den haag (21.30 uur – 23.30 uur) en op vrijdagavond 2 april treedt Chabliz op in theatercafe Borra te Amersfoort.

20-03-2004 radio + t.v. offensief van start

Distributeur Coast to Coast BV (www.coasttocoast.nl) is begonnen met de promotiecampagne naar de landelijke radio en televisie toe. Op 24 maart a.s. volgt een interview bij een lokale radiozender, www.crushlinks.nl (op enschede fm). Ook wordt er dan muziek van Chabliz gedraaid, en wel om 23.30 uur. Chabliz trad maandag 15 maart jl. op in Eindhoven. Het was een leuk optreden, in ‘Brabantse sferen’. Als je op de button ‘Agenda’ gaat staan (hierboven) dan zie je waar en wanneer Chabliz de komende tijd bij jou in de buurt optreedt. Het eerstvolgende optreden vindt plaats op 31 maart a.s., in Den Haag.

21-02-2004 Optreden Pannonnica succesvol

Het optreden op 16 feb jl. in op de SUB ROSA dichtersavond in jazzclub Pannonnica was leuk en sfeervol. Het geluid was goed en de muziek van Chabliz paste goed in de sfeer van de avond.Het publiek reageerde enthousiast en vroeg zelfs om een toegift.

15-02-2004 radio+televisie-aktie Coast to Coast

Eind februari start distributiemaatschappij Coast to Coast een radio -en televisie-offensief voor Chabliz en haar nieuwe cd “Nightporter”. Dit betekent media-optredens voor de band in maart en april a.s. Op ma 16 februari a.s. treedt Chabliz op in Pannonica (Prinsegracht 14, Den Haag)met een korte, akoestische set. Dit gebeurt op de dichtersavond van SUB-literair. Aanvang 21 uur. Toegang gratis.

25-01-2004 dubbelboeking in de Walvis

Omdat er, door een foutje van de Walvis-programmeur, in de Walvis te Maarssen ook al een bigband (van 20 man sterk) zou spelen, is op het allerlaatste moment het optreden van Chabliz aldaar uitgesteld naar 25 april a.s. Hopelijk is niemand voor niks gekomen. De bandleden van Chabliz zelf zijn wel voor niks erheen gereisd, gelukkig werden we ontvangen met thee en duizend excuses en kregen we gewoon onze gage uitbetaald.

24-01-2004 Chabliz op VPRO-radio Grensverkeer

Op 21 januari jl. werd Chabliz “gedraaid op de VPRO-radio, in het nachtprogramma “Grensverkeer” van Mattie Poels, op radio 1.

23-01-2004 Optredens in Haagse Paap en Nijmeegs Merleyn geslaagd

De optredens op zondag 18 januari in de Paap (Den Haag) en op maandag 19 januari in Merleyn (Nijmegen) waren leuk en sfeervol. Zowel in de Paap als in Merleyn heerste er een intieme sfeer.De organisator van de Nijmeegse Falkhof-affaire was speciaal kopmen kijken, en er was ook iemand van de Popronde in de zaal. We werden ontvangen met muziek van Joy Division, en toen kon de avond eigenlijk al niet meer stuk. Het geluid was erg goed, het was dezelfde geluidsman als op de Falkhof-affaire. Ook in de Haagse Paap was de geluidsman (Wouter) fantastisch, en er waren door de Paap ook nog niet zo lang geleden nieuwe (goeie) monitors aangeschaft. Het is veel lekkerder spelen met goed geluid. Beide geluidsmensen werkten met delay en galmpjes in de operapassages, wat de sfeer erg ten goede kwam. Chapeau ! Na afloop van beide optredens werden er weer voldoende cd’s verkocht. Ook naar aanleiding van het Volkskrant-artikel op 6 januari jl. zijn een aantal cd’s verkocht. Veel mensen hebben de website die dag (en de dagen erna) bezocht n.a.v. het interview in de krant. Ook hebben veel mensen de drie gratis songs van deze site gedownload (MP3), en fanmail gestuurd naar ons emailadres. Binnenkort gaat onze distributeur (Coast to Coast) een radio-en televisie promotiecampagne voor Chabliz houden, om de nieuwe cd nog verder in het land te promoten.

10-01-2004 Geslaagd optreden 6 januari

Het optreden in de Welvaart te Den Bosch was sfeervol te noemen. Het publiek was enthousiast en hartelijk. In de eerste set was het podiumgeluid wat moeilijk. De geluidsman, Levi, deed erg zijn best om dit euvel te verhelpen. In de 2e set was de podiumsound goed (dat was in de zaal al de hele tijd zo) en kwam de band echt los. ‘s Morgens had er in de Volkskrant een interview met de zangeres gestaan, compleet met foto. Het was dan ook volle bak. Het artikel was door de barmensen achter de tap aan de muur gehangen, zowel Chabliz als de welvaart hebben er veel goeie reacties op gehad. Zo belde prompt de VPRO voor een interview en veel mensen bezochten deze website en downloadden de songs op MP3. Ook zijn er deze week meer cd’s dan anders verkocht via deze site. Hopelijk is dit in de winkels ook het geval !

17-12-2003 Chabliz in de Paap

Op zondagavond 18 januari a.s. speelt Chabliz vanaf 22 uur in de Haagse Paap (papestraat 32, centrum Den Haag).

13-12-2003 Chabliz staat in Belgische Rifraf

Er staat nu ook een recensie in de Belgische Rifraf. Er is helaas geen link naar de site beschikbaar.Ook staat er een recensie van de Chabliz-cd in het Belgische blad de “Stage”.

13-12-2003 sfeervol optreden in Het Burgerweeshuis

Het was weer een sfeervolle avond, 10 december in Deventer, met veel bekende gezichten, zowel voor als achter de bar. De geluidsman van Het Burgerweeshuis, ik geloof dat hij Pieter of Patrick heet, verdient een prijs als geluidsman van het jaar: hij had zelfs de avond voor het optreden naar onze eerste cd geluisterd om zich goed voor te bereiden. En dat was zinvol, want daardoor wist hij o.a. dat aan het eind van “Spell on you” een delay plus reverb op de stem het mooist zou klinken. Dit in schril kontrast met de oplichters die op 13 okt jl. het geluid deden in de Haagse Boterwaag; de woorden “werkweigering” en “sabotage” waren daar erg op z’n plaats. Dat soort gespuis verdient een boycot.Ik vind het nog tot daaraantoe als het geluid op een avond slecht is; als ik zie dat de geluidsmensen tenminste hun best hebben gedaan, dan is het al erg genoeg. Maar wat er op 13 oktober gebeurde was je reinste onwil, er werd geen enkele poging ondernomen om het geluid ook maar een centimeter te verbeteren. Zelfs niet na smeekbedes. Onverschilligheid troef, en da’s een doodzonde. En dan de organisatie, die zijn verantwoordelijkheden met succes afschoof op de band, bah, hoe laag kun je zinken…….Eerst beloven dat je je set uit mag spelen en vervolgens de band weer het slachtoffer laten worden van de slechte organisatie, en dat achteraf proberen te verhullen met een zielig, kleingeestig, flauw stukje in een popblaadje:…..mensen die anderen (natuurlijk altijd weer de muzikanten) laten opdraaien voor hun eigen fouten. Gelukkig was het in Het Burgerweeshuis leuk, we werden er goed en vriendelijk behandeld en het publiek was enthousiast. En zo hoort het.

08-12-2003 Optreden in Gigant was leuk

Het optreden in de Gigant op 7 dec jl. was leuk. Onder het optreden werd de prinses van W.A. en Maxima geboren, en dus werd er oranjebitter uitgedeeld door het barpersoneel van de Gigant. Er staan nu ook optredens geboekt in Merleyn (19 januari a.s., 22 uur)te Nijmegen en de Walvis te Maarssen (zo-middag 25 januari ’04).En natuurlijk op 6 jan. a.s. in de Welvaart (Den Bosch). Zie verder onze Agenda.

23-11-2003 7 december in de Gigant

Op 7 december a.s. speelt Chabliz in de Gigant te Apeldoorn. Op 10 december in Het Burgerweeshuis (Deventer) en op 6 januari in cafe de Welvaart in Den Bosch. Op 13 april speelt Chabliz live in het VPRO radioprogramma Dinsdag Desmet op radio 2. Voor meer info over de optredens; zie de concertagenda op deze site. Gisteravond (22 nov) speelde Chabliz voor een goed gevulde zaal in Winston Kingdom (Amsterdam). Onze nieuwe pianist, die in enkele weken tijd alle stukken uit zijn hoofd had moeten leren, sloeg zich er fantastisch doorheen. Het geluid was goed in de Winston en de mensen die er werkten waren erg aardig voor ons. Dat hebben we elders wel eens anders meegemaakt ! In het publiek zat een groepje van vijf tieners (die meer van Kane en Britney Spears houden) die de sfeer voor alle andere aanwezigen danig verpestten. Zij waren zeer luidruchtig en dat vooral in de stille, dramatische en breekbare passages (de jeugd van tegenwoordig…..). Ondanks deze sabotage was het verder een leuk optreden, hoewel dit soort types een volgende keer misschien beter verwijderd kunnen worden ? Ik heb dit ook een keer als consument meegemaakt toen ik naar de film “Fire walk with me” van David Lynch ging. In de bioscoopzaal zaten vier jongens van 12 jaar (“de film was vanaf twaalf jaar, hoor”) die de tent zowat afbraken. De jongens zijn niet verwijderd en de helft van de bezoekers (voornamelijk Lynch-liefhebbers) vroeg (en kreeg!) na afloop zijn geld terug. Het was ondoenlijk geworden om nog van de film te genieten. Vast niet geheel toevallig vond ook dit voorval in Amsterdam plaats.

14-11-2003 Paap-optreden uitgesteld

Het optreden in de Paap (was 30 nov in Den Haag) wordt opnieuw uitgesteld. Binnenkort volgt een nieuwe datum, dit zal zijn in januari a.s. Alle andere geplande optredens gaan wel gewoon door.

14-11-2003 recensie in Heaven

Via de volgende link kun je de Nightporter-recensie op de Heaven-site (Nederlands-Belgisch muziekblad voor de betere popmuziek) bezichtigen: www.heaven.be/2003_6/extra_2003_6_chabliz.htm

17-10-2003 Optreedverslag 13 oktober

Een bezoeker van ons Boterwaag-optreden en collega-muzikant heeft op zijn eigen website een stukje over het laatste Chabliz-optreden geplaatst: zie http://darealjohnito.web-log.nl/index.log?

02-10-2003 Chabliz-interview in de FRET

In de nieuwste aflevering van het popblad FRET staat een interview met Chabliz. In de Heaven van okt/nov komt een recensie/artikel over Chabliz uit, plus in een aantal Belgische popbladen….

19-09-2003 2e persing voor Chabliz

Chabliz heeft voorlopig nog geen gouden plaat, maar wel een 2e persing………de cd “Nightporter” , die haar release had in mei jl. is al na enkele maanden toe aan een 2e persing. Zojuist zijn de cd’s uit de fabriek binnengebracht. Er is nu dus weer een flinke voorraad.

12-09-2003 Paap-optreden 5 okt verplaatst naar 30 nov

Het optreden in de Haagse Paap is, door een boekingsfoutje van de Paap, verplaatst naar 30 november a.s. De mensen v/d Paap waren vergeten dat ze op 5 okt ook al een feest hadden gepland……….

12-09-2003 Chabliz heeft nieuwe pianist

Chabliz heeft, na een aantal audities, een nieuwe pianist gevonden. Het is Henk Greven. Henk speelde eerder jarenlang samen met diverse bigbands, koren en musicals. Ook arrangeerde en componeerde hij veel voor musicals en kleinkunstgroepen, en begeleidde hij diverse zangeressen op piano. Het eerste optreden dat we gaan geven is op maandagavond 13 oktober a.s. in de Boterwaag, grote markt, Den Haag-centrum. Dit optreden vindt plaats ergens tussen 21 en 0.00 uur. Het is een concert in het kader van de Haagse Popweek, wat georganiseerd wordt door het HPC (Haags Popcentrum). Het optreden zal ongeveer 50 minuten duren.

15-08-2003 concert+cd-recensie op bingobangoscene.com

Een toevallige bezoeker van het Chabliz-optreden in Bergen schreef op een kunst-en cultuursite een juichende recensie over Chabliz. Door op onderstaande link te klikken kun je ‘m lezen: www.bingobangoscene.com

14-08-2003 goeie recensie op kindamuzik.net

En daar is de volgende mooie recensie van de nieuwe cd alweer, de zoveelste, het kan niet op ! Je kunt hem lezen door op onderstaande weblink te klikken: www.kindamuzik.net/reviews/article.shtml?id=3743

09-08-2003 Foto

Als je op onderstaande links gaat staan (en klikt) dan kom je terecht op een live-foto’ van de hele band, die is gemaakt tijdens het Jeunesses Musicales Festival in Boekarest. De website van de organisatie van dit festival is: http://jmromania.ong.ro Hieronder volgt de bandfoto: http://jmromania.ong.ro/fotogalery/chablis_3.jpg

09-08-2003 Optreden in Bergen groot succes

Het optreden van afgelopen donderdag 7 aug in het bomvolle cafe “d’Alderliefste ” te Bergen (NH) was een groot succes. Het publiek was laaiend enthousiast en er werden na afloop van het optreden veel cd’s verkocht.Ook kwamen er enkele pianisten kijken, die geinteresseerd waren om bij de band te komen spelen als Ewout ons straks in oktober verlaten heeft.Zij zullen binnenkort auditie bij Chabliz komen doen.Het was wel bloedheet; buiten was het 36 graden, binnen, onder de theaterlampen liepen de temperaturen op tot wel vijftig graden. Zweten dus.

04-08-2003 Piano-audities in volle gang

De audities voor een pianist voor Chabliz zijn momenteel in volle gang. De eerste pianist is afgelopen zondag op auditie geweest en de komende weken volgen er meer.Toch is het nog steeds niet te laat om je aan te melden voor een auditie. T/m half september kun je nog auditie doen bij Chabliz. Bel of mail ons als je graag bij Chabliz wil komen spelen.

04-08-2003 Zuid-Hollandse Popunie kiest Chabliz tot band van de maand augustus

Chabliz is uitgekozen tot band van de maand door de Zuid-Hollandse Popunie. Dit betekent extra aandacht op hun website en een goeie recensie in de volgende Speaker, het blad dat in heel Zuid-Holland op alle plekken ligt waar veel muzikanten komen (platenzaken, muziekhandels, muziekscholen, etc.). Hopelijk resulteert dit in lid worden van de Onweerstaanbare Vijf in 2004 ?! We zullen ervoor duimen. Ga op onderstaande link staan om het met eigen ogen te aanschouwen: www.popunie.nl/bands/_bandvdm/_mainF.htm

24-07-2003 tourverslag Chabliz op site Popinstituut

Nu is het tourverslag van Chabliz ook te bewonderen op de website van het NPI (Nederlands Popinstituut), gelardeerd met livefoto’s van Chabliz in Roemenie en in het Syndicaat. Surf naar: www.popinstituut.nl/muz/tourv_Chabliz.htm</>

20-07-2003 recensie in Platomania

Op onderstaande weblink kun je de recensie die in juni in het blad Platomania uitkwam nog eens nalezen: www.platomania.nl/maniagenre.asp?cdid=11705&platomanianr=179

20-07-2003 nog meer goeie recensies

Ook in het Haagse popblad “Stork on Stage” staat een lovende concertrecensie en een goeie cd-recensie.Enkele citaten: Na het intro van Ï’m your man” (Leonard Cohen) begint “Erased”vol spanning. Een prachtig sfeertje dat dik 50 minuten blijft.Het grappige is, dat je door zangeres Petra de Winter, Chabliz vergelijkt met Mathilde Santing en Astrid Seriese. Deze vergelijking betekent ook dat Chabliz het best tot z’n recht komt in een theater. (…)Wim Oudijk tekende niet alleen voor de productie, maar verzorgde ook de arrangementen. Na eersteling “BlackBlue” is Chabliz completer en volwassener geworden.” Over de cd-presentatie (live-concertrecensie): “Petra de Winter heeft een stem die je werkelijk alle hoeken van het vocale spectrum laat zien ( 4 octaven, maar liefst). Haar mimiek doet denken aan Marlene Dietrich. Of heeft dit weer te maken met de enkele duitstalige songs die je te horen krijgt. (…) Met zo’n cd en dito presentatie heeft Chabliz zich sterk op de kaart gezet.” (Stork on Stage) By the way: In de Fret van eind september wordt een interview met Chabliz gepubliceerd.

20-07-2003 Schrijf je in op de Mailinglist

Als je helemaal naar beneden scrolt op deze nieuwspagina, zie je de mailinglist, waarop je je emailadres kunt opgeven voor de nieuwsbrief. Onder de mensen die zich inschrijven, verloten we dit jaar drie Chabliz-cd’s. Het is dus de moeite waard om je op te geven! Je kunt gemiddeld een keer per maand een nieuwsbrief verwachten in je emailbox, die niet groot zal zijn in omvang.

07-07-2003 pianist-toetsenist gezocht

Net nu alles goed gaat met Chabliz; de cd wordt goed ontvangen, er is media-coverage, er staan veel optredens gepland; slaat Murphy’s law toe; onze pianist-toetsenist houdt er (op termijn) mee op……t/m oktober maakt hij de reeds geplande optredens nog af en dan zal hij de fakkel doorgeven aan een nieuwe pianist-toetsenist, die dan inmiddels ook ingewerkt moet zijn. Wie o wie gaat het van Ewout overnemen ? Je kunt ons emailen of bellen (zie de button: “contact”). Ook als je iemand weet, bel of mail ons dan s.v.p. z.s.m. Alvast bedankt voor je reacties.

30-06-2003 Stemmen kan nog steeds

Er kan nog steeds op Chabliz gestemd worden. De band is inmiddels gezakt in de Lowlands Top 25 van de dertiende naar de 22e plaats. Aktie is dus nodig. Stemmen kan via www.popinstituut.nl/low/hit_c.exe/lowlands/tussenlijst Alvast bedankt voor je stem.

21-06-2003 Chabliz-interview in Live XS

In het komende festivaljournaal van de Live XS komt een interview uit met Chabliz. OOk in de Fret, die eind deze maand uitkomt, wordt een interview met de band gepubliceerd. In de nieuwe Oor staat een goeie recensie van de nieuwe cd “Nightporter”.

15-06-2003 droomrecensie in de NRC !

In het NRC-Handelsblad verscheen de afgelopen week een fantastische recensie: “Tussen alle prefab-zangeresjes en anonieme American Songbook-vertolksters zorgt Petra de Winter voor een verfrissend geluid. (….)Operateske uithalen op orkaansterkte, krakerig heksengegil en donkerbruin, sensueel laag: Chabliz ‘oeuvre van “pop-noir” leent zich goed voor De Winters bijna grenzeloze expressie. De 14 nummers op “Nightporter” vertonen een sterke hang naar revue-bombast met een Weilliaanse inslag. Maar tussen het bitterzoete “the Heel” en een licht ontsporende tango met Duitse tekst, steken ook andere invloeden de kop op. Een beetje Randy Newman, een lik Nick Cave, en zelfs een scheutje Abba voor de catchy refreintjes. De beperkte omvang v/d band is opgevangen door de inzet van synthesizers die soms op de rand van de kitch zitten. In de beste nummers doen accordeon, piano, bas en drums het meeste werk. Meer omlijsting heeft het vocale vuurwerk van De Winter ook niet nodig. Chabliz treedt de komende maanden op door heel Nederland.” Edo Dijksterhuis, NRC.

08-06-2003 Win een cd !

Chabliz zou graag willen weten welk nummer v.d. cd je het leukst/best/mooist vindt. Stuur ons een mailtje met daarin de titel. Onder de inzendingen verloten we een cd van een artiest die aan ons verwant is……. Chabliz is gestegen in de Lowlands Top 25, mede dankzij jullie stemmen.Hartelijk bedankt daarvoor ! Stemmen kan nog steeds, hieronder zie je hoe:

28-05-2003 Stem op Chabliz !

Het is nu mogelijk om op de nieuwe Chabliz-cd te stemmen,voor de Lowlands top 25. Chabliz staat nu op nr. 13, en op de stemlijst op nr. 4. Dankzij jullie is Chabliz dus gestegen ! Gun je de band een hogere plek,en/of wil je dat Chabliz deze plek behoudt, zodat de lijst met Chabliz erin gepubliceerd wordt, stem dan via: www.popinstituut.nl/low/hit_c.exe/lowlands/tussenlijst Je kunt ook op Chabliz stemmen via: www.ongekendtalent.nl Wil je liever een goeie recensie van de nieuwe cd van Chabliz bekijken (in het engels op een duitse Van Dyke Parksfansite), klik dan door naar: www.songcycler.de/miscfiles/chabliz.html

22-05-2003 www.plato.nl

Via www.plato.nl is de nieuwe cd ook te bestellen. Op 3 juni ontving onze producer het volgende emailtje van “the master” !: “Dear Wim, I am delighted I’ve heard your CD. It’s just brimming with talented decisions from top to bottom ! of course, i’m touched that you included the piece I wrote. It is impossible to sing, I’ve been told, and Petra de Winter just smokes in her hot performance ! I am deeply grateful to you for your kind gesture. Peace & love to all who helped bring this to such a successful performance. Van Dyke Parks. P.S. We love the artwork as well. Too cool.” We zijn heel erg blij met deze complimenten van Van Dyke parks himself ! Het geeft ons weer moed om verder te gaan, het gevoel dat we op het goede spoor zijn met onze muziek, die helaas niet door iedereen begrepen wordt. Zo begreep de Music maker, ondanks de goede recensie,(antjes keuze, meest melancholieke cd v/d maand, drieeneenhalve ster) niet dat onze zangeres twee stukken expres tegen de toon aan zingt, (wat trouwens veel moeilijker is dan gewoon zuiver zingen). Het wordt nl. hoog tijd om soms de gevangenis van het twaalftonige systeem te verlaten. Kwarttonen geven soms een aparte, dionissische sfeer aan een lied, maar de meeste mensen zijn helaas zo burgerlijk en rigide dat ze alleen naar gebaande paden kunnen luisteren….)Het is ook wel erg dom om dat niet te begrijpen, als de andere elf stukken op de cd loepzuiver gezongen zijn (gaat er dan geen lichtje bij je branden ?)Gelukkig staat er in de komende Oor nr. 12 een betere recensie, daar is Chabliz de Ondergrond-cd van de maand.

18-05-2003 lovende recensie in HC

In de Haagsche Courant van vrijdag 16 mei jl. staat op de recensiepagina een erg lovende recensie van Hans Piet. Hieronder delen uit de tekst: “Zo’n fraaie hoes als Chabliz (..) voor ‘Nightporter’gebruikt, kom je tegenwoordig nog zelden tegen. (…) Het uiterlijk van (..) het album is namelijk sfeerbepalend. Nog voor de eerste tonen klinken, is de luisteraar al in de stemming gebracht, is hij teruggestapt in de tijd, naar het Duitsland van voor de Tweede Wereldoorlog, naar de leefwereld van Brecht. Chabliz grossiert namelijk in donkere tonen, ietwat jazzy klinkend, maar toch doorspekt met de satire die het Duitse cabaret van de Weimar Republiek zijn eigen gezicht gaf. Nee, Chabliz steelt niet. De groep rond zangeres Petra de Winter geeft het doemdenken zijn heel eigen, door piano gedomineerde klank. De composities zijn speels, op een eigenwijze manier muzikaal en – door de instrumentale invulling – zeer sfeerrijk. Het avontuur druipt af van de in het Engels en Duits gezongen composities. Jammer is, dat het niet allemaal eigen werk is. (..) Maar, als de bedoeling was het eigen werk daarmee extra aandacht te geven, dan is die truc gelukt. Want, ‘Nightporter’gloeit vooral wanneer Petra de Winter haar eigen werk brengt. “

18-05-2003 terug uit Roemenie

Chabliz is terug uit Roemenie na zes fantastische dagen Boekarest. We hebben veel muzikanten ontmoet op het festival, o.a. uit Australie, Hongarije en Denemarken.Het was er schitterend weer (37 graden) en het publiek reageerde enthousiast op de Chabliz-concerten.